• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.05.2024

22:31

Plašim se da idemo u katastrofu! Vučić o izjavi Orbana: Preti nam veća tragedija nego u Drugom svetskom ratu

Printscreen/TV Prva

Politika

Plašim se da idemo u katastrofu! Vučić o izjavi Orbana: Preti nam veća tragedija nego u Drugom svetskom ratu

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva u emisiji "Prva tema", on je tom prilikom komentarisao i izjavu premijera Mađarske Viktora Orbana, koji je izjavio da se EU sprema da uđe u rat,

Komentarišući izjavu, predsednik Vučić kaže da je više puta pričao o tome.

- On ima podatke iz NATO koje ja nemam. Plašim se da je ostalo još malo vremena da se zaustavi rat u Ukrajini. Plašim se da je voz iz stanice krenuo, i da to niko neće zaustaviti. Biće mnogo teže i gore, i preti nam veća tragedija nego u Drugom svetskom ratu. Približava se veliki svetski sukob, i malo ko ima želju da to zaustavi. Kada ratna mašinerija krene da se zagreva, imate vojno industrijske lobije koji to pojačavaju, i to je teško zaustaviti. Krajnje je vreme da neko pokuša da zaustavi to, a plašim se da idemo u katastrofu - rekao je predsednik.

Govoreći o saznanju Rojtersa da je Putin spreman za zamrzavanje situacije na frontu i primirje, predsednik kaže da je to očekivano.

- Ne verujem da je to prihvatljivo za zapad. Ono što sam čuo od Sija je to da Ukrajina ne može dati više zbog velikog broja poginulih. Rusija isto, i to je jedno vrzino kolo. Mnogo smo daleko od bilo kakvog dogovora - rekao je predsednik.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija