• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

10:56

Zaratili trgovci smrću! Haos oko Srebrenice, Emir Suljagić u centru skandala!

printscreen

Politika

Zaratili trgovci smrću! Haos oko Srebrenice, Emir Suljagić u centru skandala!

Podeli vest

Direktor Memorijalnog centra Potočari Emir Suljagić prijavio je predsednika Upravnog odbora i člana Komisije za izbor direktora tog centra Hamdiju Fejzića da mu je pretio smrću.

Fejzić je i jedan od tri kandidata za načelnika Opštine Srebrenice na lokalnim izborima, koji će u BiH biti održani u oktobru ove godine.

Fejzić je, prema navodima iz službene zabeleške Direkcije za koordinaciju policijskih tela BiH, Suljagića vređao, psovao i zapretio rečima: „Gde se nalaziš sada, da dođem da te odradim".

Prema službenoj belešci, Fejzić je Suljagiću pretio u dva navrata 8. aprila i 31. maja.

Suljagić je prijavio da je 8. aprila imao telefonski razgovor sa Mirnesom Zahirovićem, zaposlenim u MC Srebrenica, članom Konkursne komisije za izbor/imenovanja direktora Centra te članovima UO Mirsadom Bajrovićem, Salihom Đuderijom i predsednikom UO Hamdijom Fejzićem, koji su ujedno i članovi te komisije. Tokom telefonskog razgovora, navodi se u zabelešci, došlo je do rasprave i verbalnog sukoba između Suljagića i Hamdije Fejzića.

Foto: Reuters

 

Suljagić je prijavio i da Fejzić nosi vatreno oružje te da je sklon verbalnim i fizičkim okršajima.

U jednoj od prijava se navodi da je Suljagić u konkursnoj proceduri za direktora MC Srebrenica i da je izložen velikom medijskom pritisku određene grupe građana bliskih Fejziću, a iz DKPT konstatuju da Fejzić, s obzirom na to da je obavljao funkciju zamenika načelnika Opštine Srebrenice do novembra 2023. godine, ima veliki broj pristalica koje mogu biti pretnja po sigurnost Suljagića.

Inače, u jučerašnjoj javnoj polemici između kandidata za načelnika Opštine Srebrenica Fejzića i Muhameda Avdića, kritikama se pridružio i Emir Suljagić, koji je za Fejzića na društvenoj mreži Iks, između ostalog, napisao da je „najveća štetočina koja je - sa Alijom Tabakovićem - pogodila Srebrenicu".

- Kako u ratu, tako i posle rata. Do njegove kandidature mislio sam da se i ovaj put prijavim za glasanje na izborima za Srebrenicu. Ali ne pada mi na um da dajem svoj glas ili legitimitet potpunom podjarmljivanju Bošnjaka u Srebrenici. Nota bene, jedini sam vodio uspešnu kampanju za načelnika Srebrenice po sadašnjim pravilima i veoma dobro znam o čemu govorim - napisao je Suljagić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50