• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.06.2024

18:29

IZS zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu

Miloš Rafailović

Politika

IZS zahvalila Vladi Srbije za doprinos učešću muslimana Srbije na hadžu

Podeli vest

Islamska zajednica Srbije je zahvalila je Vladi Srbije za sve što je u prethodne tri godine učinila da danas muslimani Srbije budu na hadžu u Meki i Medini, navodi se u pismu IZS Vladi u koje je Tanjug imao uvid.

"Vlada Republike Srbije sa svojim Ministrastvom spoljnih poslova pružila nam je jedinstvenu podršku tako što je dodelila ovlašćenje predsedniku Sabora Islamske zajednice Srbije i tadašnjem ambasadoru Republike Srbije u Kraljevini Saudijske Arabije, Muhamedu Hamdi Jusufspahiću, da predstavlja muslimane Srbije u procesu otklanjanja prepreka i ostvarivanja kvote za hadž", navodi se u pismu. 

Hadžiluk je važan čin pri praktikovanju vere, što je pravo svakog građanina Srbije zagarantovano Ustavom, dodaje Islamska zajednica Srbije.

Takodje IZS je uputila pismo zahvalnosti i ministarstvu hadza Kraljevine Saudijske Arabije sto je na zahtev vlade RS obezbedilo veću kvotu za učešće muslimana Srbije na hadžu.

Islamska zajednica Srbije zahvalila je ministru hadža Saudijske Arabije Tavfiku Al Rabiji i njegovim saradnicima za sav trud koji su učinili, da muslimani Republike Srbije, nakon kraćeg prekida, ponovo imaju svoju kvotu za obred hadža, i to ovoga puta brojniju, za 700 hodočasnika odobrenu i obezbeđenu, navodi se u Povelji priznanja i blagodarnosti u koju je Tanjug imao uvid.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50