• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.06.2024

12:57

Dačić sa Abdrahmanovim o zaštiti jednakih prava za sve građane Srbije (FOTO)

mup.gov.rs

Politika

Dačić sa Abdrahmanovim o zaštiti jednakih prava za sve građane Srbije (FOTO)

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa visokim komesarom OEBS za nacionalne manjine Kajratom Abdrahmanovim i tom prilikom istakao posvećenost MUP-a obezbeđivanju i zaštiti jednakih prava za sve građane Srbije, nezavisno od njihove nacionalne pripadnosti.

Dačić je ukazao i na predanost Ministarstva unutrašnjih poslova zaštiti prava i sloboda svih pripadnika nacionalnih manjina u svojim redovima.

- Naš cilj ostaje povećanje broja pripadnika nacionalnih manjina u MUP - naveo je on, saopštilo je to Ministarstvo.

Tokom razgovora, Dačić je istakao da MUP preduzima aktivnosti na unapređenju komunikacije i saradnje policije sa manjinskim, marginalizovanim i socijalno osetljivim grupama, unapređenju bezbednosne zaštite pripadnika nacionalnih manjina i jačanju odgovornosti u radu policijskih službenika.

Ministar je ukazao na izuzetnu saradnju MUP-a sa relevantnim institucijama i organizacijama civilnog društva po ovom pitanju.

Visoki komesar Abdrahmanov izrazio je zadovoljstvo položajem nacionalnih manjina u Srbiji i dodao da će OEBS nastaviti da pruža podršku u daljem unapređenju njihovog položaja.

Na sastanku je razmatrana sveobuhvatna i dosledna saradnja u prethodnom periodu, koju je pratila međusobna podrška i razumevanje, kako na bilateralnom, tako i na multilateralnom planu, što je od interesa za rad OEBS-a i ostvarivanja globalnog mira i stabilnosti, poštovanje prava i sloboda nacionalnih manjina i pronalaženje mirnih načina za rešavanje kriza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!
na ivici

Liban ulazi u totalni rat! Francuska vlada izdala hitno saopštenje!

Liban bi mogao da propadne i sklizne u građanski rat, izjavio je u ponedeljak francuski ministar odbrane Sebastijen Lekornu. Ova bliskoistočna zemlja, kojom je Francuska upravljala tokom nekog od 20. veka, poslednjih nedelja je postala bojno polje između Izraela i naoružane grupe Hezbolah.

22.10.2024

20:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija