• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.07.2024

15:23

Ministar Vesić potpisao ugovore za šest lokalnih samouprava! Dodela 5,9 miliona evra bespovratno (FOTO)

Foto Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Politika

Ministar Vesić potpisao ugovore za šest lokalnih samouprava! Dodela 5,9 miliona evra bespovratno (FOTO)

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić potpisao je danas sa predstavnicima šest lokalnih samouprava ugovore o bespovratnoj dodeli sredstava u okviru projekta razvoja lokalne infrastrukture i institucionalnog jačanja lokalnih samouprava - "LIID projekata".

Vesić je novinarima u Vladi Srbije nakon potpisivanja tih dokumenata rekao da je ukupna vrednost devet projekata 5,9 miliona evra. 

Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava Vesić je potpisao sa predstavnicima Novog Sada, opština Svrljig, Novi Bečej, Ljubovije, Bajina Bašta i Odžaci.

On je naglasio da su projekti poput ovog najbolji primer kako treba ravnomerno i održivo razvijati zemlju stvarajući najpovoljnije uslove za bolji i komforniji život svih građanki i građana. 

Kako je rekao, održivi lokalni razvoj i neprestani rad na obnovi i izgradnji infrastrukture su ključni faktor rasta životnog standarda građana.

Vesić je podsetio i da je do danas, potpisano osam sporazuma o bespovratnoj dodeli sredstava, sa osam jedinica lokalnih samouprava, za realizaciju 16 projekata, ukupne investicione vrednosti 12,5 miliona evra.

"Danas  smo potpisali ugovore za još devet projekata, u iznosu od 5,9 miliona evra", kazao je ministar i precizirao da će se u Novom Sadu graditi  biciklistička staza, a u Svrljigu urediti sportski kompleks.

Vesić je dodao da će se u Odžacima, Novom Bečeju, Ljuboviji i Bajinoj Bašti graditi i rekonstruisati ulice, parkirališta i pešačke staze.

"Ovakvi projekti najbolji su primeri naših težnji u izgradnji budućnosti Srbije", istakao je on i pozvao druge lokalne samouprave  da budu efikasnije i što pre pripremaju svoje projekte, jer od lokalnih samouprava  zavisi koliko brzo će dobiti novac.

Ministar je naveo i da projekat LIID predstavlja jedinstvenu zamisao čelnika Srbije i njenih partnera, Svetske banke i Francuske agencije za razvoj (AFD) kojima je zahvalio za neprestano zalaganje i rad u procesu analize i odobrenja projekata.  

"Ukupno će 145 lokalnih samouprava na teritorijiSrbije dobiti novac kroz projekat LIID. Ideje projekta koji rešavaju lokalna infrastrukturna pitanja i koje znače bolji kvalitet ljudi, biraju same lokalne samouprave", rekao je Vesić.

On je naglasio i da je njemu ovaj projakat lokalnog investicionog razvoja najdraži od svih projekata koje imamo.

"Za ovaj projekat smo zajedno sa našim partnerima odvojili 265 miliona evra za lokalne samouporave i to je prvi i jedinstven projekat u Srbiji gde mi lokalnim samoupravama dajemo novac bespovratno da oni mogu da urade na izgled male programe ali za njihove građanke i građane veoma važne i velike jer podižu kvalitet njihovog života", kazao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija