• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.07.2024

10:00

Đurđev upozorava: Reketaši se ponašaju kao gospodari života i smrti, pod hitno zabraniti kladionice i kockarnice zbog kojih su se osilili!

Miloš Rafailović

Politika

Đurđev upozorava: Reketaši se ponašaju kao gospodari života i smrti, pod hitno zabraniti kladionice i kockarnice zbog kojih su se osilili!

Podeli vest

Vest o tragično preminulom muškarcu nakon bekstva od reketaša i zelenaša koji su ga držali vezanog i mučili zbog kockarskih dugova poslednji je alarm da država Srbija krene putem hitne zabrane kladionica i kockarnica. Srpska liga je predlagala najpre značajno ograničavanje i otežavanje rada istih, ali kako vreme prolazi, jasno je da su neophodne najdrastičnije mere kako bi se sačuvali životi ljudi, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

Đurđev je još jednom ukazao na to da je Srbija rekorder u Evropi po broju kladionica i kockarnica po glavi stanovnika, da ima broj zavisnika od kocke i klađenja koji mogu popuniti ceo jedan omanji grad u Srbiji i Srbima i da u svakom većem selu imamo po jednu kladionicu, a kamoli u gradovima gde ih je na desetine.

- Nema osnovne i srednje škole u čijoj neposrednoj blizini nema kladionice, nema porodice u Srbiji koja u svojoj okolini nema nekog ko je kockar zavisnik. Zelenaši su najobičniji lešinari koji se koriste o nesreći ljudi koji su oboleli, jer kocka je bolest zavisnosti koja se teže leči od mnogih psihijatrijskih poremećaja i od zavisnosti od droga - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige podsetio je na vreme kada je Miloš Obrenović još sredinom 19. veka doneo zakon koji je zabranjivao zelenašima da ljudima uzimaju imovinu koja im je potrebna za život.

- Nama je danas potreban zakon koji će za zelenašenje i reketiranje propisati kaznu u vidu višegodišnje robije. Takav zakon je, uz zakon o zabrani kockarnica i kladionica, uslov svih uslova da spasimo našu decu, naše porodice, naš narod i našu državu u celini - zaključio je Đurđev.

Foto: Masha Bandjur

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Đurđev apeluje: Srbija mora sačuvati svoj prehrambreni suverenitet!
Društvo

Đurđev apeluje: Srbija mora sačuvati svoj prehrambreni suverenitet!

Nakon što su izgubile bitke u vezi GMO, pristajući na proizvodnju veštačkog mesa punog ko zna kakvih štetnih hormona, većina evropskih zemalja načinila je korak dalje i spremne su da krenu u proizvodnju brašna od insekata. Službeni list Italije je objavio pravilo kojim se u Italiji dozvoljava brašno napravljeno od cvrčka, od lavre brašnastog crva i lavre male brašnarice. To je udar na zdravlje ljudi, na zdrav razum i na elementarnu ljudskost, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

27.07.2024

09:39

sledeća vest

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija