• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2024

18:12

Vučević sa Bocan Harčenkom: Razgovor o odnosima dve države i saradnji na zajedničkim projektima

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ nr

Politika

Vučević sa Bocan Harčenkom: Razgovor o odnosima dve države i saradnji na zajedničkim projektima

Podeli vest

Predsednik Vlade Republike Srbije Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Srbiji Aleksandrom Bocan Harčenkom o odnosima dve države i saradnji na zajedničkim projektima.

Za sigurnost snabdevanja Srbije prirodnim gasom, Vučević je naglasio da je proširenja skladišta gasa u Banatskom Dvoru jedan od prioritetnih projekata u energetskom sektoru, kao i izgradnja naftovoda Srbija-Mađarska, čiji početak je planiran naredne godine.

Ambasador Bocan Harčenko podsetio je na potpisanu Deklaraciju u oblasti modernizacije privrede sa Ruskom Federacijom, koju je označio kao značajan dokument za zajedničke korake na privrednoj mapi naših država.

On je istakao da je saradnja sa Vladom i drugim institucijama Srbije na veoma visokom nivou i zahvalio na podršci, pre svega kada je u pitanju realizacija zajedničkih kulturnih projekata.

Na sastanku je bilo reči i o zajedničkom obeležavanju 80. godišnjice oslobođenja Beograda, koja se održava u oktobru ove godine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!
Planeta

Iran objavio kada kreće odmazda!

Iranski odgovor na ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea u Teheranu će se desiti u pravo vreme i u odgovarajućem obliku, izjavio je vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Irana Ali Bageri Kani.

07.08.2024

19:03

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija