• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.09.2024

14:56

Vučić obišao domaćinstvo Aleksandra Jankovića!

Tanjug

Politika

Vučić obišao domaćinstvo Aleksandra Jankovića!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas domaćinstvo Aleksandra Jankovića u Gornjem Crniljevu kod Osečine i tom prilikom je učestvovao u pravljenju pekmeza od šljiva i probao je slatko koje proizvode Jankovići.

Poručio je Jankovićima i ostalim poljoprivrednim proizvođaćima da uvek mogu da dobiju značajnu podršku države kako bi mogli da povećaju obim svog poslovanja.

On je obećao izgradnju dva kilometra puta u tom zaseoku kao i još puteva na lokalu.

Šef kabineta predsednika Srbije Ivica Kojić je tom prilikom naveo da žene preduzetnice, koje se bave prehrambenom industrijom, mogu da apliciraju za bespovratna sredstva Ministarstva privrede u iznosu od 300. 000 do 500.000 dinara. 

Foto: Tanjug

 

"Samo treba da se prijavite. Konkurs je otvoren do 10. septembra, ali ću zamoliti ministarku Mesarović da produžimo taj rok, jer je ova informacija, verovatno nova za ljude ovde", rekao je Kojić.

Domaćinstvo Aleksandra Jankovića u Gornjem Crniljevu

Predsednik je obišao domaćinstvo od četiri člana, koje se bavi poljoprivredom, na svojih 15 hektara zemlje, sa sve šumom.

Članovi domaćinstva obrađuju osam hektara, a od toga je tri i po pod šljivom - odnosno oko 1.500 stabala.

To domaćinstvo ima tri krave i dve junice.

Vučić je pre toga u Osečini obišao kompaniju "Jovanović voće", koja se bavi proizvodnjom, otkupom i preradom suve šljive.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!
Live TV

Novi društveni sloj se pojavljuje u svetu! Depopulacija je najsumanutiji projekat vladara iz senke!

Nemačka antiimigraciona Alternativa za Nemačku (AfD) slavi istorijski uspeh, velikom pobedom u istočnoj državi Tiringiji, a malo joj je nedostajalo da osvoji i najviše glasova u drugoj državi, Saksoniji. AfD je u Tiringiji osvojio skoro trećinu glasova, devet procenata ispred konzervativne Hrišćansko-demokratska unija (CDU) i daleko ispred tri vladajuće nemačke stranke. Ovo neverovatno političko dešavanje za Informer je komentarisao akademik Dragan Radenović u "Info jutru".

05.09.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!
Srbija

Zbog ove bitke, Austrougari su našoj vojsci podigli spomenik!

Sremsko polje Leget je bilo poprište bitke između srpske i austrougarske vojske, boja koji se septembra 1914. godine odigrao na teritoriji Monarhije, u Sremu, nakon što je Srbija pritisnuta zahtevima Rusije i Francuske odlučila da iscrpljenih snaga forsira reku Savu i žrtvuje se za viši cilj.

05.09.2024

07:15