• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

30.07.2021

18:46

BUKTI POŽAR I NA TARI! Gori više od 100 hektara površine!

MUP Srbije

Vesti

BUKTI POŽAR I NA TARI! Gori više od 100 hektara površine!

Podeli vest

Nakon Murtenice, šumski požar većih razmera zahvatio je danas i borovu šumu na planini Tari

Prema prvim nezvaničnim informacijama, radi se o površini od preko stotinu hektara.

- Vatra dolazi sa bosanske strane, na našoj teritoriji zahvaćeno je područje na granici između dve države. U pitanju je planina Zvijezda, jedno od najvećih staništa Pančićeve omorike, sa najvišim vrhom Veliki Stolac. Situacija je trenutno pod kontrolom. To je udaljeno područje gde nema domaćinstava, a ni meštana - izjavio je za Rinu Ranko Milanović iz Nacionalnog parka Tara.

Sarajevski mediji su javili su da nadomak Višegrada bukti požar koji je zahvatio i Veliki Stolac.

- Nakon što je gotovo potpuno izgoreo Gostilj, pod vatrom je i Veliki Stolac - najvrednije stanište Pančićeve omorike, našeg jedinog endemskog drva. Spasimo najstarije drvo Evrope!- navodi se u saopštenju banjalučkog Društva za zaštitu prirodnog nasleđa Arbor Magna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set