• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug.rs/ informer.rs

03.01.2018

20:21

TRAMP: Benon nema ništa sa mnom, izgubio je razum

Vesti

TRAMP: Benon nema ništa sa mnom, izgubio je razum

Podeli vest

Američki predsednik Donald Tramp raskrstio je sa svojim bivšim glavnim strategom i bliskim saradnikom iz vremena predsedničke kampanje, Stivom Benonom, nakon što je taj krajnje desničarski populista oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog "izdajničkog" sastanka s Rusima

- Stiv Benon nema ništa na mnom niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu - on je tu samo radi sebe samog - saopštio je Tramp, prenosi Rojters.

Benon je prethodno opisao sastanak Trampovog sina s grupom Rusa u Trampovoj kuli kao "izdajnički" i "nepatriotski", a to je rekao autoru Majkl Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca, preneo je britanski "Gardijan".

- Slomiće Don juniora kao jaje na nacionalnoj televiziji - rekao je Benon.

Inače, Volf je autor knjige "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće", zasnovane na više od 200 intervjua sa predsednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

TRAMP ODGOVORIO NA "ČESTITKU" KIM DŽONG UNA: I ja imam crveno dugme, MOJE JE VEĆE, MOĆNIJE I RADI!

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se svom ultradesničarskom sajtu "Brajtbart njuz".

On je naročito oštro kritikovao Trampa zbog sastanka koji se desio u junu 2016. godine, a kojem su osim predsednika, prisustvovali Donald Tramp mlađi, Trampov zet Džered Kušner, tadašnji šef kampanje Pol Manafort i ruska advokatica Natalija Veselnjickaja, a koji je održan u Trampovoj kuli u Njujorku. 

Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci.

TRAMP: Iranci konačno deluju protiv brutalne vlade

- Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu - bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdaja, niti nepatriotsko niti neko loše sra*e - a ja mislim da je to upravo sve to bilo - trebalo je odmah da pozovu FBI - naveo je Benon i dodao da je takav sastanak trebalo da se odvija u prisustvu advokata a da se informacije sa sastanka objave u medijima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)
Live TV

NATO u panici! Američki nuklearni kišobran ugrožen novim Putinovim planom! Pitanje trenutka kada će se sve srušiti kao kula od karata! (VIDEO)

Takozvano Kosovo postalo pridruženi član parlamentarne skupštine NATO-a. Mađarska jedina glasala protiv. Ruska vojska oslobodila je još dva mesta. Makron u Nemačkoj posle 24 godine. Ujedinjenje nacije upozoravaju: Gaza je pakao na zemlji. U emisiji "Rat uživo" na sve ove teme govorili su pukovnik Stevica Karapadžin, Aleksandar Lukić iz Instituta za političke studije, a uživo preko vajber uključenja javio se i novinar i narodni poslanik Milovan Drecun.

27.05.2024

19:57

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)
Live TV

Zapad hoće da Srbija uđe u sukob sa zemljama koje nisu priznale nezavisno KiM! Nikada nećemo dočekati svetsku pravdu? (VIDEO)

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je način na koji je Hrvatska kosponzorirala donošenje Rezolucije o Srebrenici bio protiv ustava. Po njegovim rečima, on bi u svakom slučaju ovu rezoluciju podržao, ali je to učinjeno njemu iza leđa. O donošenju sramne Rezolucije o Srebrenici u "Info danu" govorili su analitičar, prof. dr Stevica Deđanski i Darko Obradović iz Centra za stratešku analizu. Uživo u program javio se Jugoslav Nikolić, predsednik stanara Nušićeve br. 6 u Beogradu gde je doživeo incident sa predstavnicima opozicije.

27.05.2024

18:03

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)
Live TV

Sramna rezolucija je samo papir! Svet pamti ko se služi bombama, a ko zakonom! (VIDEO)

Nedavno glasanje o Rezoluciji u Srebrenici bilo je vrlo tesno. Ako se saberu oni koji su bili uzdržani, brojke idu u drugom smeru. Predsednik Vučić postavio je pitanje kome je potrebna ova rezolucija i zašto o njoj govorimo baš sada, međutim, odgovore nije dobio. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorili su Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji.

27.05.2024

16:50

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!
Srbija

(VIDEO) Slikarska kolonija u najvećem Zavodu za smeštaj odraslih na Balkanu: Državni sekretar i direktorka zapevali sa horom!

"Međugeneracijska solidarnost kroz likovnu koloniju" u organizaciji Udruženja građana "Teofilos", pod pokroviteljstvom Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, okupila je u Zavodu za smeštaj odraslih lica "Male Pčelice" veliki broj ostvarenih umetnika ali i onih budućih, učenike kragujevačkih osnovnih škola i talentovanih korisnika Zavoda.

27.05.2024

19:07