• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

23.05.2023

18:00

SKANDAL! OVAKVU PROVOKACIJU NE SMEMO DA IM OPROSTIMO Usred Srbije nam prodaju majice sa slikom mrziteljke Srba!

informer.rs

Zaštitnik potrošača

SKANDAL! OVAKVU PROVOKACIJU NE SMEMO DA IM OPROSTIMO Usred Srbije nam prodaju majice sa slikom mrziteljke Srba!

Podeli vest

Lik albanske pevačice Due Lipe, poznate po tome što nas, između ostalog, naziva fašistima, osvanuo je na garderobi kao deo nove kolekcije španskog modnog brenda

U radnjama "Berška" usred Srbije, verovali ili ne, prodaju se majice sa likom pevačice Due Lipe, Albanke koja na sva usta pljuje Srbe i seje mržnju prema našem narodu!

Zaposleni u ovoj radnji bez blama su izložili ovaj komad garderobe u prvi plan na nekoliko rafova, i to kao najnoviju kolekciju. Majica na kojoj je istaknut lik ove žene, koja je poznati srbomrzac, košta čak 2.390 dinara!

Na ovo skandalozno poslovanje ove kompanije, a pre svega na nepoštovanje potrošača u Srbiji, skrenula nam je pažnju Beograđanka Jelena J.

Šokirani kupci

- Pre neki dan sam sa drugaricom išla u šoping u jedan poznati tržni centar u Beogradu. Ušli smo u "Beršku", u koju često volimo da svraćamo. Pogotovo kada im stigne nova kolekcija. Međutim, čim smo ušle, ostale smo šokirane kada smo na jednom većem rafu videle okačene majice sa likom Albanke Due Lipe! Žena koja je toliko puta isprozivala Srbiju, koja javno govori da ne treba da postojimo, koja na svakoj manifestaciji provocira na nacionalnoj osnovi... Zaista sam ostala šokirana. Iskreno, po mom mišljenju, ovo je provokacija i same kompanije. Da vi usred Srbije domaćim potrošačima prodajete tako oslikane stvari. Sramotno i bezobrazno! Ovo je veliki minus za jedan takav brend - ogorčena je ova Beograđanka.

Domaći stručnjaci oštro su osudili ovakvo  poslovanje i smatraju da je ovo tipičan primer nepoštene poslovne prakse. U Pokretu za zaštitu potrošača smatraju da je "Berška" ovim potezom ozbiljno uvredila potrošače u Srbiji.

Foto: informer.rs

- Zaista jedan vid bezobzirnosti prema kupcima u našoj zemlji. To jedna takva kompanija sebi ne sme da dopusti. Zato smatram da nakon ove objave Tržišna inspekcija pod hitno mora da reaguje i da uradi istragu na licu mesta. Ukoliko nešto vređa dostojanstvo naroda, odnosno domaćih potrošača, to ne bi smelo da se nađe u prodaji. Pogotovo lik jedne takve ličnosti, koja propagira sve loše o Srbima. Smatram da ove majice treba da se povuku iz prodaje - napominju u ovom Pokretu.

Foto: informer.rs

Niz provokacija

Podsetimo, ova Albanka, koja se predstavlja kao engleska pevačica, poznata je po sramnim tvrdnjama o stanju na Kosovu u vreme rata, ali i o Srbima. Tvrdila je kako je njen deda vredno tokom srpskog fašističkog režima uspeo da napiše albansku istoriju i pokaže svetu ko su zapravo pravi Albanci, naš narod nazvala "fašistima i okupatorima Kosova". Koliko je zatrovana mržnjom prema Srbiji, govori i činjenica da je tražila od kompanije "Epl" da uvede mape Kosova i Palestine?! A prilikom učestvovanja na festivalima nikada ne propusti priliku da pošalje pozdrav simbolom dvoglavog orla.

Foto: informer.rs

Ali tu nije kraj njenim "provokacijama"! Koliko je licemerna, pokazuje i njena objava na društvenim mrežama kada je leskovački ajvar prikazala kao albansko jelo, a potom je ponovila istu stvar, pa je prisvojila i srpske ćevape, koje je predstavila kao "albanski specijalitet". Isto je bez stida i srama uradila i sa sarmom, ali i pitom od spanaća i sira!

Ekipa Informera kontaktirala je sa ovom kompanijom kako bi dobila komentar zašto se ova majica prodaje u našoj zemlji, ali do zaključenja ovog broja nismo dobili nikakav odgovor!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dragan75

pre 1 godinu

ZAMOLITI KULTURNO DA SKLONE SA PRODAAJE I DA SE TAKVE STVARI NE PONAVLJAJU .....

Vuking

pre 1 godinu

Uđeš, spustiš na pod, obrišeš đonove i izađeš.

Zagor

pre 1 godinu

A kad u manjem BiH entitetu ,očošćenom od nesrba genocidom,etničkim čišćenjem i drugim straššnim ratnim zločinima,i srbiji prodaju slike presudjenih ratnih zločinaca....onda je OK??? Sve se vraća sve se plaća....a račun nije ispostavljen ni blizu!

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija