• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.12.2023

19:15

Boris Tadić: Ovo što Dragan Đilas radi protiv mene, to je inkvizicija! A Vesna Čipčić laže da joj je neko ukrao potpis!

Beta, Marko Đoković

Vesti

Boris Tadić: Ovo što Dragan Đilas radi protiv mene, to je inkvizicija! A Vesna Čipčić laže da joj je neko ukrao potpis!

Podeli vest

Sukob na relaciji Dragan Đilas - Boris Tadić se ne smiruje, već je sada dobio novu epizodu.

Lider Socijaldemokratske stranke Srbije Boris Tadić ocenio je da su optužbe liste okupljene oko predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i pojedinih medija o navodnom falsifikovanju potpisa za listu "Dobro jutro Srbijo" predizborna inkvizicija. Pored toga, Tadić je optužio glumicu Vesnu Čipčić da ne govori istinu da joj je neko ukrao potpis.

- Jasno mi je da konkurentska opoziciona lista koristi prljavu kampanju optužbi na račun naše liste za falsifikovanje potpisa.

Međutim, u svom životu nisam nikada počinio krivično delo i neću dozvoliti nikome da me bez pravnih posledica optužuje za ovako ozbiljno krivično delo, zbog bedne borbe za par procenata i sramnih pokušaja da naši opozicioni glasovi odu Vučiću. Svako ko me od danas bude optužio, direktno ili indirektno, da sam falsifikovao nečiji potpis dobiće tužbu.

Zato ovim putem javno pitam Vesnu Čipčić da jasno kaže da li je to ona mene danas, takodje javno, na N1 optužila za ovo krivično delo?! Pitam, jer na direktno pitanje u kom se lično pominjem, upućuje najstrašnije optužbe.

Pitam i N1 do kada misle da gotovo svaki dan pozivaju goste koji upućuju jednostrane optužbe na moj račun i na račun naše liste, a da nijednom mi kao druga strana nemamo prostor da odgovorimo?!

Svim pravnim sredstvima ćemo se boriti i borimo se za to da, ukoliko su potpisi falsifikovani, počinioci odgovaraju. I ponavljam - optužuju nas za delo koje nije u našoj nadležnosti i koje nismo mogli da počinimo! Međutim, isto tako ću se svim pravnim sredstvima boriti protiv toga da se besramno upućuju ovakve optužbe, bez prostora da na njih i odgovorimo.

Ovo nije novinarstvo, jer nema druge strane! Ovo je predizborna inkvizicija, koja koristi samo Vučićevoj i Đilasovoj listi!

Ceo svoj život se borim protiv organizovanog kriminala i rizikujem sve vreme svoj život u toj borbi. Ni zbog čije kampanje i manipulacija neću dozvoliti da bez pravnih posledica mi neko upućuje ovakve besramne optužbe.

I na kraju, ako su u pitanju ljudi koji ovako bez ikakvog argumenta mogu takve optužbe da upućuju, a šta nam garantuje da neki od takvih karaktera nisu i stvarno dali potpise, a kasnije lagali da su falsifikovani? Ako oni mogu za mene da pomisle da sam umešan u organizovani kriminal, imam puno moralno pravo da i ja za njih imam ovakve sumnje - napisao je Tadić na platformi "X".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)
Utvrđuju se detalji nezgode

Nastradali vozač živeo sam sa majkom! Oglasili se prijatelji i poručili ovo (FOTO/VIDEO)

Komšije, prijatelji i kolege pokojnog Momčila Radosavljevića (56) iz Bariča, vozača autobusa koji je juče poginuo u saobraćajnoj nesreći u selu Stubline kod Obrenovca, i dalje su u šoku da njihovog Moce više nema. S tugom i u bolu saosećaju sa njegovom porodicom i familijom, a kako saznajemo, Momčilo je živeo samo sa majkom, koja je posle njegove pogibije ostala sama!

22.05.2024

20:47

Sport

Planeta

Američko-kineski špijunski triler u Alpima! Kako je Peking došao do podataka o F-35, najboljem borbenom avionu SAD!
Ovo ima samo u filmu

Američko-kineski špijunski triler u Alpima! Kako je Peking došao do podataka o F-35, najboljem borbenom avionu SAD!

Globalno nadmetanje između Pekinga i Vašingtona oko vojnih tajni širi se na nova i daleka mesta, a udaljeni hotel u švajcarskim Alpima postaje najnovije bojno polje. U idiličnom švajcarskom selu Unterbach, hotel Rosli, stoljetna loža u alpskom selu Unterbach, našao se u središtu špijunske drame sa visokim ulozima u kojoj je uključen najnapredniji svjetski borbeni avion, F-35, navodi Vol Strit Žurnal.

22.05.2024

22:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija