• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.05.2024

10:39

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Tanjug

Politika

SRPSKA POLITIČKA ALHEMIJA! Samo da su protiv Vučića: Pljuvali se na pasja kola, a sad su u istom frontu!

Podeli vest

Proročke reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će se opozicija istog časa ujediniti ako bude imala makar jedan glas, jednog odbornika, jednog poslanika više od vladajuće koalicije ponovo su dobile na snazi nakon što je doktor Branimir Nestorović, lider "Pravi Mi" najavio da će se povući iz izborne trke na lokalnim izborima u Beogradu, ako i lažni ekolog Savo Manojlović uradi isto.

Opoziciona politička sapunica dovela je do toga da u istom frontu budu i Nestorović, Radomir Zanzibarićan Lazović, Miroslav Aleksić, lažni ekolog Dobrica Veselinović i Savo Manojlović.

Još jednom se pokazalo da su principi, programi i ideje nepoznati pojmovi za srpsku opoziciju i da će sve razlike, ideloške i političke, pasti u vodu ako i da će se svi ujediniti samo da budu protiv Vučića.

A do juče su se pljuvali na pasja kola...

Aleksić o Nestoroviću

Nakon decembarskih izbora, na kojim je opozicija do nogu potučena, Aleksić je bio jedan od prvih koji je Nestorovića proglasio lažnom opozicijom.

Foto: Beta

 

 

- Vučić će pokušati da iskoristi Nestorovića kao opoziciju i pokuša da obmane građane da se radi o opozicionom kandidatu - rekao je Aleksić za tajkunske medije 21. januara.

Lazović o Nestorović

Još određeni tada je bio Radomir Lazović koji je doslovce rekao da je Nestorović Vučićev čovek.

Foto: Zoran Sinko

 

 

- Nestorović je projekat Vučića i to je njegov način da izađe iz krize. On je Vučićeva izlazna strategija - naveo je Lazović dan ranije.

Nestorović o "Srbiji protiv nasilja"

Sa druge strane, Nestorović je odmah posle izbora, dok je pokret "Mi - snaga naroda" još bio jedinstven, poručio da mu ne pada na pamet da pravi koaliciju sa SPN.

Foto: Pedja Milosavljević

 

 

- Sasvim je jasno da nećemo ni u kojoj varijanti sa pokretom Srbija protiv nasilja, oni su oličenje svega protiv čega se borimo. Vidite kako stvaraju atmosferu Majdana u Srbiji. Pritom, jasno je da ne mogu da pobede na izborima. Njihov broj glasova je oko dva odsto biračkog tela Srbije, a to je tačno ostatak od onih 80 odsto Srbije koja je protiv priznanja Kosova i sankcija Rusiji, protiv članstva u NATO i EU - istako je Nestorović tada.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Nestorović: Farsa!

Ipak, možda najžešća izjava Nestorovića o opozicija bila je upućena Mariniki Tepić i njenom navodnom štrajku glađu.

- To je farsa, štrajk glađu. Zna se šta je to. Ja sam lekar i četvrti, peti dan nastupa slabost mišića. Peti, šesti dan moraš da ležiš, a oni su živahni nešto. Samo očekujem transparente na engleskom, dobro izgleda na Si-en-en-u, jer ovi sa zapada ne znaju srpski. Pojaviće se zastave Nemačke, SAD, EU, ne možeš više na isti štos da proteraš priču. Ne isključujem mogućnost da naprave cirkus, imaju sredstva - kaže Nestorović.

Pa ipak, imajući sve ovo u vidu, Aleksić, Lazović, Nestorović i slični srpskom političkom alhemijom našli su se u istom frontu - samo da budu protiv Vučića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija