• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.04.2023

20:15

3 NAJJEDNOSTAVNIJE BILJKE - NE ZAHTEVAJU MNOGO PAŽNJE!

Pixabay

Zanimljivosti

3 NAJJEDNOSTAVNIJE BILJKE - NE ZAHTEVAJU MNOGO PAŽNJE!

Podeli vest

Uzgoj biljaka može biti sjajan način da oživite svoj dom i unesete malo prirode u svoj životni prostor.

Za mnoge ljude uzgoj biljaka može biti pomalo zastrašujući, posebno ako nemaju iskustva sa tim. Međutim, postoje neke vrste biljaka koje je vrlo lako uzgajati, čak i za početnike. Ove biljke ne zahtevaju mnogo pažnje, što ih čini idealnim za ljude koji žele da unesu malo zelenila u svoj dom, ali nemaju mnogo vremena ili znanja o uzgoju biljaka.

Foto: Pixabay

Begonija

Prva biljka koju bismo preporučili je sobna begonija. Ova biljka ima sjajne, atraktivne listove i cvetove koji mogu biti beli, ružičasti, crveni ili narandžasti. Begonije preferiraju umerenu količinu svetlosti i najbolje uspevaju kada je tlo vlažno, ali ne previše natopljeno. Begonije takođe vole toplinu, pa je važno osigurati da je soba na ugodnoj temperaturi.

Kaktus

Još jedna biljka koju možete lako uzgajati je kaktus. Kaktusi su popularni zbog svog jedinstvenog izgleda, a takođe ih je izuzetno lako uzgajati. Kaktusima nije potrebno puno vode, a vole puno sunčeve svetlosti. Važno je da se uverite da su u dobro dreniranom zemljištu i da se zemlja potpuno osuši između zalivanja.

Biljka "majčin jezik"

Treća biljka koju možete uzgajati je Sansevieria, takođe poznata kao biljka zmija ili "majčin jezik". Ova biljka ima izdužene, mesnate listove koji mogu biti zelene ili žute boje. Sansevieria preferira svetla mesta, ali može rasti i u delimičnoj senci. Ova biljka je izdržljiva i može da preživi u suvim uslovima, što je čini idealnom za ljude koji nemaju mnogo vremena da se brinu o biljkama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija