• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.12.2023

22:40

Greju bolje od supe! Začini koji ubrzavaju cirkulaciju

Freepik.com

Zdravlje

Greju bolje od supe! Začini koji ubrzavaju cirkulaciju

Podeli vest

Vežbanje, hodanje, kućni poslovi, ali i obroci sa određenim namirnicama podižu temperaturu tela...

Kad vam je hladno, najbrže ćete se ugrejati tako što ćete ubrzati svoju cirkulaciju. To možete - vežbanjem, hodanjem, kućnim poslovima, ali i hranom.

Topla supa ili čorba, čaj, čak i kafa, mogu brzo da nas ugreju, ali pojedini začini još brže.

Ruzmarin

Ruzmarin, svež ili osušen, možete da dodate mnogim jelima - odlično ide uz pečenu ribu i belo meso, uz grilovano povrće, ali možete i da ga prelijete vrelom vodom i popijete kao čaj.

Ulje od ruzmarina, kao i kreme koje ga sadrže, takođe će ubrzati cirkulaciju.

Foto: Shutterstock

Čaj od đumbira

Đumbir

Narendajte jednu kašičicu ovog korena, prelijte vrelom vodom, popijte i biće vam toplo za samo nekoliko minuta.

Osim ovog recepta, đumbir možete da dodate i zelenoj salati, da ga narendate na kajganu ili namaz od sira, ali samo ako volite ljuto.

Foto: Shutterstock

Topla čokolada sa čilijem

Čili

Ljutina ovog začina može da vas natera i da se preznojite, ali ne preterujte. Začinite njime malo svoje jelo i brzo ćete osetiti toplotu. Neki je dodaju čak i u toplu čokoladu, naročito tokom ovih hladnih dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija