• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

31.05.2024

11:55

Selektor o Jovanoviću: Spasio je Partizan, bio najbolji, ali odluka je samo moja!

Starsportphoto

EURO 2024

Selektor o Jovanoviću: Spasio je Partizan, bio najbolji, ali odluka je samo moja!

Podeli vest

Dragan Stojković objasnio zbog čega na spisku za predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj nema golmana Aleksandra Jovanovića (31).

Sportska javnost u Srbiji, a pre svega navijači Partizana, smatraju da je među 26 imena moralo da se nađe mesta i za iskusnog čuvara mreže. On je minule sezone blistao na golu crno-belih, odigrao 40 utakmica i bez dileme bio je najbolji pojedinac kluba iz Humske.

Piksijev sugrađanin, rođeni Nišlija, bio je na širem spisku, ali poslednji filter nije prošao. Prednost su dobili Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka) i Đorđe Petrović (Čelsi).

Tako je iskusni čuvar mreže po drugi put otpao pred veliko takmičenje, pošto mu se ponovila ista situacija kao i pred Mundijal u Rusiji 2018.

- Moram da pohvalim Jovanovića, imao je odličnu sezonu, bio je najbolji igrač kluba. Moja je odluka da izaberem ovu trojicu. To je tako. Ne bih pogrešio ni da je i on ovde. Da nije njega bilo, pitanje je na kom mestu bi Partizan završio. Malo se šalim - kaže Stojković.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Jovanović

On dodaje i da ga raduje što je žestoka konkurencija za "jedinicu" državnog tima.

- Razumem i medije i javnost kada kažu da imam slatke muke. Ali, nema nikakvih dilema kada ste sigurno u nešto. Odlučio sam ko će da brani na EP, ali nije u redu sada to da kažem. Imamo trojicu izuzetno kvalitetnih golmana, posvećenih ekipi i svom poslu i meni je drago zbog toga - jasan je selektor.

Foto: Starsportphoto

Dragan Stojković Piksi

Dotakao se Piksi potom i tandema iz Crvene zvezde, defanzivca Uroša Spajića i defanzivnog vezistu Srđana Mijailovića.

- Oni su zasluženo s nama, cenim njihove kvalitete. Drago mi je što se Spajić vratio u formu. Imao je najtežu povredu u fudbalu i to baš pred Svetsko prvenstvo. On je profesionalac, njegov personaliti je na visokom nivou i to cenim. I ako me pitate ko je lider u Zvezdi, on je. Nametnuo se, a svi ostali igrači mogu samo da ga gledaju. To mi se dopada, ne predaje se, uvek pruža maksimum. Odigrao je iznad očekivanja. Što se tiče Mijailovića, patio sam mečeve u Ligi šampiona, u duelima visokog intenziteta. Uvek je maksimalno posvećen igri, izuzetan profesionalac. Univerzalac, može da pokrije nekoliko pozicija, ali u reprezentaciji ga ne vidim kao beka ili centralnog defanzivca - naglašava Dragan Stojković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija