• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Vuletić

29.05.2024

17:05

Trenerske legende bez dileme: Vlahović je ključni adut "orlova" na EP!

informer/reuters/Starsportphoto

EURO 2024

Trenerske legende bez dileme: Vlahović je ključni adut "orlova" na EP!

Podeli vest

Dušan Vlahović (24) se dokazao odličnim partijama u Juventusu i biće ključni igrač "orlova" na Evropskom prvenstvu, smatraju trenerske legende Milovan Rajevac (70) i Zoran Filipović (71) u razgovoru za Informer!

Nekadašnji selektor reprezentacije Gane smatra da je napadač "stare dame" pokazao zavidnu formu u minuloj sezoni italijanske Serije A, a uveren je da će u istom ritmu nastaviti i na kontinentalnoj smotri u Nemačkoj (14. jun - 14. jul).
- Dušan je pokazao kvalitet odličnim partijama u snažnom italijanskom prvenstvu. Nema sumnje da će biti ključan adut u našoj igri. Mislim da je sazreo igrački i sada je bolje upoznat sa taktičkim zamislima selektora - rekao je Rajevac za naš list.

Foto: EPA

Rajevac 2018. na klupi Tajlanda

Reprezentacija Srbije pod komandom Dragana Stojkovića Piksija gotovo uvek igra u formaciji sa jednim napadačem, a to mesto je rezervisano za najboljeg strelca u istoriji "orlova" Aleksandra Mitrovića (29). 
Piksi je, međutim, nekoliko puta u poslednjih mesec dana rekao da od Vlahovića očekuje da "eksplodira" u Nemačkoj. Sve to ukazuje da Stojković možda planira da veću minutažu pruži golgeteru Juventusa u odnosu na Mitrovića, koji je godinama uz Dušana Tadića najbolji igrač reprezentacije.
Rajevac, međutim, ne isključuje mogućnost uparivanja Vlahovića i Mitrovića u špicu.
- Verujem da Mitrović i dalje može da igra na najvišem nivou, pa će biti zanimljivo videti kako će Piksi deliti minute njemu i Vlahoviću. Ne bih se začudio ukoliko proba sa formacijom u kojoj igraju dva napadača, a sredina terena se povlači nazad. Postoji mnogo kombinacija, a ja verujem da Stojković ima jasnu sliku. Sve polazi od odbrane. Svi veliki klubovi i reprezentacije igraju defanzivni fudbal. Prva linija mora da izvrši pritisak na loptu i tako olakša odbrambenim igračima - objasnio je Rajevac.

Foto: AP/Photo

Mitrović i Vlahović

Nekadašnji fudbaler i trener Crvene zvezde Zoran Filipović optimističan je po pitanju šansi našeg tima na EP u grupi sa Englezima, Dancima i Slovencima. On misli da je dvojac Vlahović - Mitrović već uigran, zbog čega veruje da ćemo često gledati oba golgetera na terenu.
- U ovom trenutku Dušan je u mnogo boljoj formi nego na Svetskom prvenstvu u Kataru. Golgeterski je raspoložen, igra konstatno dobro u jakom takmičenju i fizički je spreman, a to je jako važno. Ima zajedničkog staža sa Mitrovićem i dobro se poznaju, pa verujem da bi u tandemu mogli mnogo toga da naprave - rekao je Filipović.

Foto: Starsportphoto©

Zoran Filipović

Fudbalski stručnjaci složni su i u prognozi da će "orlovi" izboriti plasman u osminu finala EP, ali da će o tome odlučivati mečevi sa Slovenijom i Danskom, s obzirom da najbolje dve selekcije prolaze grupu, dok Engleze vide kao apsolutne favorite.
- Verujem u uspeh našeg tima i prolazak u narednu fazu. Protiv Engleza moramo igrati pametno i strpljivo. Oni su među glavnim favoritima za osvajanje trofeja, ali je u fudbalu sve moguće. Naša šansa leži protiv Slovenije i Danske. Protiv njih moramo odigrati na visokom nivou i tako izboriti plasman dalje - naglašava Filipović.

Tadić se još pita!

Milovan Rajevac je osim na napadače ukazao i na kapitena Dušana Tadića (35), koji je godinama glavni šraf u igri Srbije uz Aleksandra Mitrovića.
- Tandem Mitrović - Tadić se i dalje mnogo pita u igri naše reprezentacije. Ovo će možda biti njihovo poslednje veliko takmičenje u dresu Srbije i zbog toga mislim da će se "ispisati" u velikom stilu - rekao je stručnjak iz Čajetine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!
Live TV

Vidovdan je najveći srpski zavet! Njegoš je prikazao njegovo lice i naličje kroz svoja najznačajnija dela!

Sutra je Vidovdan i ljudi kažu da svako od nas treba da ima svoj Kosovski boj i svoj Vidovdan, odnosno da svako od nas treba da se opredeli za svoj sistem vrednosti. Po mišljenju Makrovića, Vidovdan je naša osveštana bol. Kosovo i Vidovdan nisu cela naša istorija, ali jesu središte te istorije. Na ovu temu u emisiji "Info veče" govorio je pravoslavni publicista Vladimir Dimitrijević.

27.06.2024

22:30

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!
Live TV

Čak i da Rusija okupira celu Ukrajinu, rat se neće završiti! Dve velike sile bore se za lične interese i ni jedna neće popustiti!

Mnogi analitičari prognoziraju da će naredna polovina godine biti malo mirnija od prve. Ipak, nagoveštavaju se nova ratna žarišta u svetu. O ratovima i geopolitici u emisiji "Rat uživo" govorili su Marko Matić iz Centra za odgovorne medije i prof. dr Dragan Škobalj, ekspert za energetiku. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i ratni reporter i novinar Igor Damjanović, kao i novinar Dejan Jelača.

27.06.2024

19:44

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17