• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

16.06.2024

07:00

Bivši Zvezdin kapiten uveren: Srbija može da prođe grupu

Starsportphoto

EURO 2024

Bivši Zvezdin kapiten uveren: Srbija može da prođe grupu

Podeli vest

Srpska reprezentacija ima kvalitet da se ravnopravno nadmeće sa svima u grupi C i sigurno može da se plasira u nokaut fazu Evropskog prvenstva, poručuje doskorašnji komandant odbrane Crvene zvezde Aleksandar Dragović (33) za Informer!

Bivši kapiten crveno-belih pun optimizma iščekuje "orlove" koji će igrati protiv Engleske, Danske i Slovenije. Sjajni defanzivac veruje da izabranici Dragana Stojkovića Piksija neće razočarati kao na Mundijalu u Kataru.

Šta očekujete od Srbije na EURO 2024?
- Nije uopšte laka grupa, a kao glavni favoriti izdvajaju se Englezi. Oni imaju ozbiljan tim. Nisu za potcenjivanje ni Danska ni Slovenija, ali Srbija od njih ima bolje igrače. Međutim, to kakve igrače imate imate ne mora ništa da znači ako ne uđete u utakmicu sto odsto motivisani da pobedite. I tako mora da bude svih 90 minuta. Ne može da se igra na tom nivou sa 80 ili 90 odsto, jer onda gubite utakmicu. Možemo mi sad da pričamo da je na papiru vredniji ovaj ili onaj, ali jedino merilo je teren.

Foto: Starsportphoto

 

 

Šta biste smatrali uspehom Srbije?
- Pošto je grupa jako teška, prolaz iz grupe za mene bi već bio uspeh. Verujem da Vlahović, Mitrović, Tadić, Milinković-Savić i ekipa to mogu. Sve preko toga bio bi izvanredan uspeh.

Kojeg igrača iz reprezentacije Srbije biste posebno izdvojili?
- Uvek dajem prednost timu ispred pojedinaca. Naravno, zna se ko je najveća zvezda, to je Dušan Vlahović. Mlad je, napadač i igra u Juventusu. Ali ne mogu Vlahović ili recimo Mitrović sami ništa da urade. Mora neko da im asistira. Moraju da osećaju da imaju sigurnost u zadnjoj liniji tima. Zbog toga kažem da su svi jednako važni, od golmana do napadača.

Kako gledate na to što su vaši bivši saigrači Uroš Spajić i Srđan Mijailović na užem spisku?
- Spaja i Mićko su zaslužili da budu sa reprezentacijom u Nemačkoj. Spaja je odigrao fantastičnih četiri, pet meseci, zaslužio je Piksijev poziv. Mijailović može da pokriva nekoliko pozicija. Takav igrač je uvek koristan i dobro ga je imati u timu. Nije iznenađenje što su na Piksijevom užem spisku.

Foto: Starsportphoto

 

 

Kolika je uloga Dragana Stojkovića Piksija?
- Ogromna je zasluga selektora. Dobro je što je reč o čoveku koji je prepoznatljiv u svetu, veliko je ime i svi ga poznaju. Takvi ljudi uvek imaju autoritet, a to je u fudbalu dobro. Ja zapravo Piksija više znam kao igrača nego kao trenera. Ipak, čim je uspeo da odvede Srbiju na dva velika takmičenja, znači da radi dobar posao i da igračima uliva poverenje. Važno je imati takvog vođu.

Ko bi mogao da bude iznenađenje na EURO 2024?
- Austrija bi mogla da bude iznenađenje. Ima odličan tim, šteta je samo što se David Alaba povredio. On mnogo znači ekipi, baš mi je žao što neće igrati. Selektor Ralf Rangnik je takođe odličan. On je nedavno imao poziv Bajerna i odbio ga je zbog Austrije. To je za poštovanje, jer Bajern zove jednom u životu. To ujedno znači da je Rangniku dobro u Austriji i verovatno se nada uspehu u Nemačkoj.

Favoriti za osvajanje EURO 2024?
Mnogo je dobrih reprezentacija, ali recimo da bih izdvojio Francusku, Nemačku i Portugal. Godinama unazad Belgija figurira za favorita, mislim da ima dugačak niz utakmica bez poraza. Ne bi me iznenadilo da dogura daleko.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Lider ZLF - Lažov od starta!

Prekjuče 21.6.2024. godine, na konstitutivnoj sednici Skupštine grada Beograda, jedan od novih lidera stranke Zeleno levi front (Ne davimo Beograd), Branislav Dimitrijević, je u svom prvom obraćanju pred Skupštinom grada, masno slagao.

23.06.2024

18:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija