• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

16.06.2024

10:38

Upaljen alarm, Stojković neće parkirati autobus! Heroj Engleza impresioniran Srbinom

tanjug/ap

EURO 2024

Upaljen alarm, Stojković neće parkirati autobus! Heroj Engleza impresioniran Srbinom

Podeli vest

Teri Bučer, nekadašnji engleski reprezentativac i trener, koji je radio sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem, dok je bio u Guangžou, pred utakmicu "orlova" i "Gordog Albiona" (21.00, RTS 1, Arena Premium1) poručio je zemljacima da budu oprezni.

Bučer je upoznao Piksija dok je šest meseci radio kao trener odbrane u Guangžou dok je naš selektor bio trener. Sipa komplimente na račun Stojkovića, pa ne sumnjamo da je imao šta da kaže i otkrije Geretu Sautgejtu pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu.

- Drago mi je što je ovo prva utakmica, jer ako stvari ne budu išle kako bi trebalo imaćemo šansu za popravni. Dragan je divan čovek, poznajem da govoljno dobro da mogu da kažem da Engleska mora da bude oprezna - rekao je Bučer koji je protiv Piksija igrao 1987. godine u Beogradu kada su Englezi slavili protiv tadašnje Jugoslavije (4:1).

Foto: printscreen

Teri Bučer igrao dok je šikljala krv iz glave

 

Upozorava Bučer selektora Sautgejta da će Piksi dobro pripremiti "orlove" za prvi meč na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. 

- Ne čudi me što je Mister, ko smo ga zvali, na Evropskom prvenstvu. Bio je sjajan igrač u Crvenoj zvezdi i Marseju, dva puta je igrao na Svetskom prvenstvu. Njegovi igrači će poslušati svaku njegovu reč. Biće težak test za Englesku. Dragan neće parkirati autobus, igraće na način na koji smatra da je Engleska ranjiva.

Foto: Starsportphoto©

Selektor Srbije Dragan Stojković sa fudbalerima

 

Kada je stigao u Kinu kaže da su ga smestili u hostel sa ostalim trenerima u malu sobu bez TV i frižidera, dok je Piksi imao sjajan stan u centru grad, pa je često išao kod njega na večeru. Tada ga je impresionirao ne samo kao fudbalski stručnjak, nego i kao čovek.

Uživali smo u ukusnoj srpskoj hrani i gledali Premijer ligu. Pričali smo o fudbalerima, Premijer ligi, a posle nekoliko piva mi je pričao o sukobima na Balkanu. Mogli ste da vidite njegovu strast prema svojoj zemlji. Treninzi su bili sjajni, iako je imao 50 godina obuo bi kopačke, a njegovi voleji su bili neverovatno precizni. Zaradio je poštovanje igrača, jer im je pokazivao šta želi od njih. On je pristupačan tip, ali ima i oštru stranu karaktera, mnogo je tražio od igrača - ispričao je Englez koji je se sprijateljio i sa sadašnjim pomoćnikom našeg selektora Kacuhitom Kinošijem.

Bučer koji je heroj Engleza postao protiv Švedske  1989. godine. Pokazao neverovatan nivo patriotizma. Prilikom jednog duela u prvom poluvremenu, Bučer se sudario sa protivničkim igračem i tom prilikom razbio glavu. Počeo je da krvari, lekarski tim je zavio defanzivca, koji je nastavio meč, ali i nastavio da krvari.Na poluvremenu je dobio pet šavova, ali je još jedan centimetar rane bio nezašiven. U takvom stanju je odigrao drugo poluvreme, loptu udarao glavom, kao da ne postoji nikakav problem. U jednom trenutku imao je veliki problem, pošto je od količine krvi na licu imao problem sa vidom. Dres mu je na kraju bio crven, pa su nastale legendarne fotografije. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Izgradnja brzih pruga suštinski važna za razvoj Srbije
Politika

Vesić: Izgradnja brzih pruga suštinski važna za razvoj Srbije

Svaki projekat je značajan jer doprinosi razvoju zemlje ili društva, ali su za Srbiju suštinski najvažniji projekti izgradnje brzih pruga jer one ne znače samo novu infrastrukturu već i tehnološki napredak naše zemlje, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da su mnoge vlasti govorile o izgradnji takvih pruga, ali da je predsednik Aleksandar Vučić prvi pokrenuo taj proces.

24.06.2024

15:38

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija