• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

19.06.2024

16:39

Mitrović: Tadić i ja se razumemo zatvorenih očiju! Bio sam nervozan kad me selektor izveo!

Starsportphoto

EURO 2024

Mitrović: Tadić i ja se razumemo zatvorenih očiju! Bio sam nervozan kad me selektor izveo!

Podeli vest

Napadač Srbije Aleksandar Mitrović na današnjoj konferenciji za medije poručio je da očekuje trijumf na meču protiv Slovenije, a govorio je i o saradnji sa Dušanom Tadićem, sa kojim se u poslednje vreme često mimoilazio.

Mitrović će, najverovatnije, početi sutra utakmicu protiv Slovenije, a prema svim najavama, u sastavu bi trebalo da bude i Dušan Tadić, kapiten nacionalnog tima. Njih dvojica su osnova tima godinama unazad, pa je na pitanje da li je bio nervozan prilikom izmene protiv Engleske, odgovorio potvrdno.

- Recite mi jednog igrača koji voli da bude zamenjen? NEma tu nervoze. Za te utakmice se živi. Kad ste igrač gledate sve iz svog ugla. Kad se stavite u poziciju selektora, kad imate 26 igrača, sasvim je drugačije. Jesam bio nervozan kad sam zamenjen, ali seo sam na klupu i ohladio glavu. Kad si igrač želiš da si uvek na terenu. A što se tiče Tadića i mene, imamo konekciju, možemo da igramo zatvorenih očiju, pokazali to prethodnih godina. Tim je ispred svakog pojedinca. Drago mi je što je selektor najavio da će Tadić sutra da igra, jedva čekam.

Novinare je zanimalo i ko će šutirati penal, ako bude dosuđen.

- Ma to je stvar osećaja. Dogovaramo se. Duća Tadić je dosad bio prvi izvođač, ali nema... Ali daj bože da bude penal. 

Mitrović je protiv Švedske dosta igrao van 16 metara, a sada očekuje da neće biti takva situacija.

- Voleo bih da ne izađem iz šesnaesterca svih 90 minuta. Zavisi od utakmice, od taktičkih zahteva, na prvom mestu je uvek bila ekipa. Uvek radim ono što se traži od mene. Da igram u polju, da pomažem u igri bez lopte. Malo više sam učestvovoa u igri, bio van 16, ali nema problema.

Foto: EPAIMAGES

Mitrović i Kejn nakon meča Srbija - Engleska

 

Odgovorio je na pitanje i da li se seća meča iz 2000. godine protiv Slovenije. Tada je bilo 3:3, a on je imao šest godina.

- Sećam se, od tada sam počeo da pratim fudbal. Od očaja do sjaja, preokreta, golova, crvenih kartona... Sećam se Savinih golova. Nadam se da ćemo sutra da i mi odigramo dobru utakmicu kao tada, ali da ćemo slaviti.

Kako kaže, ne bi da otkriva slabe tačke rivala u javnom obraćanju.

- Ne bih sad da otkrivam šta su im slabe tačke. Pričaćemo posle. Imaju mane, kao i svaka ekipa. Kao što sam rekao, nema tu mnogo šta da se krije. U današnjem fudbalu sve se zna. 

Slovenački mediji su pisali pohvalno o Mitroviću, pa je dobio i pitanje da li ga se plaše.

- Nadam se da će me se još više plašiti posle sutrašnje utakmice. Oba duela protiv njih u Ligi nacija bili smo bolji. Vodili smo u Ljubljani sa 2:0, pa primili dva gola, ali bili smo bolji. Sada je drugačije, ipak je Evropsko prvenstvo. Lepo bi bilo da dam neki gol i da dobijemo utakmicu. Ali i da ne dam gol, a da dobijemo, bilo bi prelepo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!
Politika

Bjegović: Crveni alarm od terorizma za nacionalnu bezbednost Srbije!

Savet za nacionalnu bezbednost Republike Srbije mora hitno da reaguje i donese nova ovlašćenja službama bezbednosti po pitanju njihovih nadležnosti, organizacije i reagovanja, saopštio je danas prof dr Miroslav Bjegović specijalista za terorizam i organizovani kriminal i savetnik predsednika Vlade za nacionalnu bezbednost.

29.06.2024

20:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija