• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.G.

28.12.2019

13:08

SRPSKI BISERI NEĆE U ZVEZDU I PARTIZAN! U inostranstvu mogu da dobiju veći novac, a igraju pod manjim pritiskom!

Fudbal

SRPSKI BISERI NEĆE U ZVEZDU I PARTIZAN! U inostranstvu mogu da dobiju veći novac, a igraju pod manjim pritiskom!

Podeli vest

Nikola Čumić, kojeg su hteli Crvena zvezda i Partizan, otišao u Olimpijakos, dok je Igor Ivanović umesto na "Marakani" završio u Šahtjoru iz Soligorska

Najveći talenti iz Superlige Srbije u širokom luku zaobilaze večite rivale! Mladi ofanzivni vezista Igor Ivanović (22) odbio je Crvenu zvezdu i prešao je iz kruševačkog Napretka u Šahtjor iz Soligorska za 500.000 evra, dok je nekoliko dana ranije napadač Radničkog iz Niša Nikola Čumić (20) odbio ponude Zvezde i Partizana i za pola miliona evra potpisao ugovor s Olimpijakosom.

Više para, manje briga

Mladi momci iz Superlige u inostranstvu mogu da dobiju veći novac, a igraju pod manjim pritiskom nego ovde
Milorad Kosanović, fudbalski trener

Ivanović i Čumić izabrali su Belorusiju i Grčku pre nego "Marakanu" i Humsku, a njih dvojica verovatno neće biti jedini superligaški biseri koji će se ove zime preseliti u inostranstvo. Crvena zvezda želi da dovede Mirka Topića iz Vojvodine, koji ima brojne bogatije ponude iz inostranstva, a moraće da požuri ako želi da kupi Veljka Birmančevića i Milutina Vidosavljevića iz Čukaričkog.

Partizan pokušava da dovede Luku Stojanovića i Marka Docića iz Čukaričkog, Nikolu Petkovića i Nikolu Kuveljića iz Javora i Nemanju Tekijaškog iz Spartaka, ali će u trci za potpis morati da pobedi brojne strane klubove.

PARTIZAN IMA NOVU-STARU METU! Crno-beli zamenu za Miletića pronašli u komšiluku?

PROMENE U HUMSKOJ! Šćekić ide, Partizan naciljao novo pojačanje!

 

Neće dobiti šansu

Iskusni superligaški stručnjak i trener niškog Radničkog Milorad Kosanović zaInformer objašnjava zbog čega mladi asovi biraju inostranstvo pre beogradskih večitih rivala.

- Stvari su jednostavne. Mladi momci iz Superlige u inostranstvu mogu da dobiju veći novac, a igraju pod manjim pritiskom nego ovde. Osim toga, svim igračima u srpskom fudbalu cilj je da jednog dana odu negde van granica Srbije. Da li će tamo otići iz Zvezde i Partizana ili iz nekog drugog kluba, nije mnogo važno. Štaviše, mladi igrači svesni su da u našim najvećim klubovima možda neće ni dobiti šansu kakvu mogu da dobiju u drugim ekipama - kaže Kosanović.

Haskić u Japanu umesto u Humskoj


Nisu samo mladi igrači ove zime odbijali "večite" rivale, već su to činili i iskusniji. Primer je bosanski napadač Nermin Haskić (30), koji je iz niškog Radničkog prešao u japansku Omiju Ardiju, a za njega je dugo bio zainteresovan Partizan. Haskić je u prethodne dve sezone bio najbolji strelac Nišlija, a u japanski klub odveo ga je bivši napadač Crvene zvezde i nekadašnji igrač upravo Omije Dragan Mrđa.

Nekadašnji trener Zvezde ističe da su mnogi mladi igrači nestrpljivi da odu van granica Srbije i da ponekad prihvate prvu ponudu koja im stigne.

- Liga stare Jugoslavije je bila treća ili četvrta u Evropi, samim tim među najboljima u svetu. Pogledajte gde je danas naša Superliga. Ima tu i dalje odličnih fudbalera, ali daleko je to od nivoa kakav je bio ranije. Moguće da momci iz srpskih klubova prihvataju ponude iz inostranstva jer smatraju da im je to odlična prilika i da u budućnosti takve ponude neće dobijati - smatra Kosanović.

Nisu loše opcije

Predsednik sindikata fudbalera "Nezavisnost" Mirko Poledica odlično poznaje na koji način fudbaleri razmišljaju kada biraju klub. On smatra da Partizan i Zvezda nisu loše opcije za talente iz Superlige, ali da postoji niz faktora koji ih odvraćaju od odlaska tamo.

- U svakodnevnom sam kontaktu s fudbalerima i jasno mi je zašto određen broj njih ne želi da ode u Partizan ili Crvenu zvezdu. Jednostavno, momci procene da bi prednost imali drugi fudbaleri, stranci ili sadašnji prvotimci. Uz to, klubovi iz unutrašnjosti Srbije pre bi da prodaju fudbalera u inostranstvo, jer tako mogu da uzmu između pola miliona i milion evra. Partizan i Zvezda retko plaćaju toliko za domaće igrače - zaključuje Poledica.

DA LI JE VREME ZA POVRATAK U PARTIZAN? Nekadašnji napadač crno-belih napušta Monpelje!

TURCI, MALO JE TO PARA! Nećete verovati koliko je Konja ponudila Zvezdi za Boaćija!

 


Bonus video




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 4 godine

Ja nesto ne vidim da igraju ako im je bolje da sede na klupu onda je ok.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija