• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

10.08.2024

06:00

Na današnji dan: Zlato "delfina" u Los Anđelesu!

Starsportphoto©

Olimpijske igre

Na današnji dan: Zlato "delfina" u Los Anđelesu!

Podeli vest

Vaterpolisti Jugoslavije 10. avgusta 1984. godine došli su do zlatne medalje na Olimpijskim igrama, a nadamo se da će isti uspeh sutra ponoviti izabranici Uroša Stevanovića.

Olimpijske igre u Parizu režirale su nekoliko iznenađenja, ali postoji sport u kom se samo Srbija pita. Da, radi se o vaterpolu. Četa Uroša Stevanovića bila je prežaljena pred start turnira, porazi u grupi samo su dodatno ubile veru navijača, no, naši "delfini" izborili su se sa svim pritiscima i juče pobedom nad Amerikom izborili plasman u veliko finale. 

Vaterpolisti će, po ko zna koji put, sa velikog turnira u Srbiju doneti medalju i radost narodu. Godinama već "delfinima" u bazenu nema ravnih, a ni smena generacije nakon Igara u Tokiju nije uticala na kvalitet našeg najuspešnijeg kolektivnog sporta. 

Berba medalja počela je davno, baš na današnji dan - 10. avgusta 1984. godine na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu. Reprezentacija Jugoslavije došla je do zlata pošto je u finalnom meču završne grupe remizirala sa selekcijom domaćina - Amerikom, a osvojen bod bio je dovoljan "delfinima"  za najsjajnije odličje. 

Sistem takmičenja tada je bio nešto drugačiji. 12 ekipa bilo je razdeljeno na tri grupe, a po dve najbolje reprezentacije iz grupe prolazile su dalje u finalnu rundu. Jugoslavija je u završnici Olimpijskih igara savladala Australiju, Zapadnu Nemačku i Španiju, te je za titulu usled sjajne gol-razlike bio dovoljan i remi sa Amerikom. 

Titulu su osvojili: Milorad Krivokapić, Denis Lušić, Zoran Petrović, Božo Vuletić, Veselin Đuho, Zoran Roje, Milivoje Bebić, Perica Bukić, Goran Sukno, Tomislav Paškvalin, Igor Milanović, Dragan Andrić i Andrija Popović.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije! (VIDEO)
Live TV

Zašto vlast ovo dozvoljava? Javno vređanje predsednika i njegove porodice prešlo sve crvene linije! (VIDEO)

Kako se barata sa brojkama građana koji se okupljaju na protestima u Srbiji? Ko organizuje te proteste i šta im je pravi cilj? Da li je zapravo sve što vidimo jeste krčenje puta sa ciljem da se angažuje jedna vrsta mašinerije sa narativom za ono što će da usledi? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su zamenik glavnog urednika Informera Dejan Vukelić i analitičar medija Ištvan Kaić.

09.08.2024

13:15

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija