• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

11.08.2024

16:46

Bićemo "gori" od košarkaša kad budemo slavili! Vaterpoliste preplavile emocije

reuters/tanjug

Olimpijske igre

Bićemo "gori" od košarkaša kad budemo slavili! Vaterpoliste preplavile emocije

Podeli vest

Verovali smo u zlato, a sada je vreme za slavlje i verovatno ćemo biti "gori" od košarkaša, poručuju vaterpolisti Radoslav Filipović i Nemanja Vico.

"Delfini" su danas osvojili Zlatnu medalju na Olimpijksim igrama u Parizu, nakon što su u finalu pobedili Hrvatsku 13:11. Sada mogu da odahnu i proslave kako dolikuje. Svet je obišla slika košarkaša Srbije kako su slavili, a golman Filipović najavljuje još luđu proslavu vaterpolista. 

Foto: reuters/tanjug

 

 

- Ušli smo rasterećeno u finale, igrali smo za našu dušu. Znali smo da ne možemo da izgubimo. Znate kad ste u nešto sto odsto sigurni. Svi smo verovali. Ne znam koliko godina Srbija nije izgubila nijedno finale. Verovali smo od početka. Kakav osećaj, pa himna...neopisivo...sad kreće slavlje i uživanje, posle onih dva i po meseca... sad ćemo da slavimo u kontrolisanim uslovima, ali kad dođemo u Beograd, onda ćemo verovatno biti i gori od košarkaša - nasmejao je novinare Filipović. 

Već je dobio nadimak Ministar 

- Zbog malera nisam hteo do sada da dajem izjave. Bilo je neizvesnosti u finalu, to na dva tri gola je uvek...u jednom napadu sve može da se okrene. Danas smo kao tim bili najbolji na svetu i nevažno je ko je iskočio, a ko ne. Imao sam dve sramotne odbrane u Dohi protiv njih i morao sam sad da im vratim. Sviđa mi se novi nadimak Ministar odbrane - zaključio je Filipović. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Jednako ushićen bio je i Nemanja Vico koji sitče da je grupna faza bila teška, a onda je u igračima nešto "eksplodiralo". 

- Uh, ne znam kako da izrazim ovaj momenat. Celo leto smo trenirali jako i živeli smo za ovaj momenat. U grupnoj fazi je bilo teško, svi su mislili da smo došli da ispadnemo. Meni su ovo prve Olimpijske igre i zlato...ovo je san, dok sam bio klinac o ovome sam sanjao idući na treninge.  Verovali smo da je ovo naše već posle Grčke. Eksplodiralo je sve u nama. Verovali smo da idemo do kraja. Kako se otvorila utakmica u našu korist, samo smo održavali. Jedna od najtežih utakmica, i zbog pritiska i zbog...veliki ulog kad igraju Srbija - Hrvatska. Hvala ljudima koji su od početka bili uz nas. Ne samo kad pobeđujemo, nego i kad smo bili u blatu. To su ljudi koji cene i rad i želju i volju. Fenomenalan osećaj. Vraćamo se kući sa zlatom. Teška je medalja. Nekoliko nas je gledalo medalju na drugim sportovima. Baš o ovakvoj smo maštali - istakao je Vico. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Nataša Jovanović: Marinika Tepić je organizator protesta
Politika

Nataša Jovanović: Marinika Tepić je organizator protesta

Članica Glavnog odbora SNS i narodna poslanica Nataša Jovanović oglasila se povodom jučerašnjeg protesta, optužujući Mariniku Tepić, za organizaciju okupljanja koje je, prema njenim rečima, imalo za cilj podrivanje legitimno izabrane vlasti u Srbiji.

11.08.2024

17:48

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23