• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2020

10:35

METALAC PREKIDA RAD! U Gornjem Milanovcu 81 osoba u izolaciji!

Vesti

METALAC PREKIDA RAD! U Gornjem Milanovcu 81 osoba u izolaciji!

Podeli vest

Na području Gornjeg Milanovca pojačana je aktivnost službe ŽJZ, gde je posle aktivnog istraživanja 81 osoba stavljena u izolaciju, a kompanija Metalac je odlučila da na određeno vreme prekine rad, saopšteno je na sastanku Radnog tima za praćenje širenja virusa korona

Tokom jučerašnjeg dana u hali u Atenici, privremenoj bolnici za pacijente sa blažom kliničkom slikom na području Čačka, bilo je pet pacijenata.

U ambulanti Ljubić obavljena su 24 pregleda, od toga je 17 osoba imalo povišenu temperaturu, a devet je poslato na testiranje.

U izolaciji Doma zdravlja u Čačku bila su tri pacijenta sa povišenom temperaturom i jedan je poslat u Opštu bolnicu.

U prijemno trijažnoj ambulanti te bolnice bilo je 11 pregleda i tri prijema, a jedan pacijent poslat je u KC Kragujevac, pa se trenutno na infektivnom odeljenju nalaze 24 pacijenta od kojih su dva na respiratoru.

OVIH 5 STVARI UTIČU NA TO KAKO ĆE VAŠE TELO REAGOVATI NA VIRUS i daju odgovor na pitanje ZAŠTO NEKI NI NE OSETE BOLEST, A DRUGI UMIRU

Tokom prethodnog dana u okviru bolnice odrađeno je 35 brzih testova, a tim pacijentima će se naknadno raditi testiranje brisa.

Brzi testovi služe kako bi terapija bila započeta odmah.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravlje (ŽJZ) izvestila je da su prethodnog dana uputili 48 testova na analizu i da se rezultati očekuju tokom dana.

Danas će biti poslato 54 testa.

U domovima za stare nema osoba sa povišenom temperaturom, a u samoizolaciji nalazi se 288 lica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set