• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2021

18:39

Gradonačelnik Bakić: Slobodna zona je od strateškog značaja za Suboticu!

Strahinja Babović

Vesti

Gradonačelnik Bakić: Slobodna zona je od strateškog značaja za Suboticu!

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, posetili su danas Privredno društvo za upravljanje Slobodnom zonom Subotica s ciljem da u razgovoru sa rukovodstvom Slobodne zone razmene ideje o budućim pravcima njenog razvoja i etabliranju njene društvene uloge. Nakon sastanka u Slobodnoj zoni, gradonačelnik Bakić i pokrajinski sekretar Ivanišević obišli su kompaniju „Ametek“, koja se takođe nalazi u subotičkoj Industrijskoj zoni „Mali Bajmok“

Gradonačelnik Bakić je, tim povodom, istakao kako je Slobodna zona od strateškog značaja za grad Suboticu. Podsetio je da se prostire na površini od nešto više od 72 hektara, da u režimu Slobodne zone posluje devet kompanija i da van režima Zone, a u okviru Industrijske zone „Mali Bajmok“, još funkcioniše kompanija „Gordon“, popularna „Kalcedonija“.

- Obavili smo razgovor sa rukovodstvom Slobode zone na čelu sa direktorom, dotakli se mnogih tema, konkretno smo pokrenuli dve teme koje ćemo rešavati u narednom periodu - rekao je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Naveo je da je obilazak proizvodnih pogona kompanije „Ametek“ zajedno sa rukovodstvom ove kompanije bio i prilika da se jedni drugima zahvale na dosadašnjoj saradnji.

Foto: Strahinja Babović

- Ono što u ime grada mogu da kažem jeste da kompaniji ’Ametek’, koja trenutno zapošljava oko 450 lica sa tendencijom proširenja proizvodnje, dugujemo ogromnu zahvalnost za sve što je u prethodnom periodu uradila, s obzirom na okolnosti u minulih godinu i po dana. Nisu prestajali sa proizvodnjom, radili su smanjenim intenzitetom i sada se ponovo vraćaju na stanje pre pandemije. Dotakli smo se buduće saradnje i govorili o njenom unapređenju. Još jednom bih se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i naglasio da su vrata grada širom otvorena ne samo za ’Ametek’ već i za sve druge kompanije koje posluju u okviru Slobodne zone, u Industrijskoj zoni ’Mali Bajmok’, naglasio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Nenad Ivanišević je rekao da je Slobodna zona jedan od glavnih generatora zapošljavanja ne samo na teritoriji grada Subotice, nego i cele AP Vojvodine.

Foto: Strahinja Babović

- Ono što je važno jeste podatak da Slobodna zona daje skoro sedam miliona evra godišnje u budžet grada Subotice, da zapošljava više od 6.400 ljudi i da generiše u ovom gradu i razvoj stanogradnje. Upoznali smo se sa radom i planovima Slobodne zone i dogovorili da resorni pomoćnik za poljoprivredu bude član radne grupa koja će zajedno sa rukovodstvom Slobodne zone da razvije novu strategiju za njene buduće aktivnosti i razvoj. Sa naše strane Slobodna zona će kao i do sada, jer je Pokrajinska vlada delom i njen osnivač, imati apsolutnu podršku i u budućem razvoju i u rešavanju svih potreba koje se pojave u budućnosti - istakao je Nenad Ivanišević.

Foto: Strahinja Babović

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Stevanu Bakiću i pokrajinskom sekretaru Nenadu Ivaniševiću na današnjoj poseti, direktor Privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom Subotica, Saša Gravorac, rekao je da je današnja poseta prvi korak u uspostavljanju čvršće i trajnije saradnje Grada, Pokrajine i Slobodne zone Subotica.

- To je veoma važno, naročito kada se ima u vidu značaj Slobodne zone, kao pokretačke snage privrede grada Subotice - kazao je Saša Gravorac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set