• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.12.2021

13:42

VOZAČI OPREZ, POLEDICA NA PUTU! Ovi državni putevi su neprohodni

Vesti

VOZAČI OPREZ, POLEDICA NA PUTU! Ovi državni putevi su neprohodni

Podeli vest

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozoravaju iz Puteva Srbije

Zbog snega su neprohodni državni putevi druog prioriteta održavanja Radalj - Radaljska Banja i Valjevo - Lelić - Mravinjci, navedeno je u saopštenju.

Takođe, neprohodni su putni pravci trećeg prioriteta održavanja Osečina - Osladić - Kameničko jezero, zatim Loznica - Zajača - Šarena bukva - Mačkov kamen, Banja Koviljača - Gučevo - Zajača i Šljivova - Pecka.

Putni pravci Mravinjci - Povlenska Kosa, Jakalj - Jelova Gora - Užice, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica isto tako nisu prohodni za vozila.

Prilazi zimskim turističkim centrima prohodni

Snega do pet centimetara ima na deonicama Javor - Sjenica, Aljinovići - Sjenica - Novi Pazar, Vladičin Han - Surdulica - granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci) i Vlasinsko Jezero - granica SRB/BUG (Ribarci).

Pod snegom su i putevi Okletac - Rogačica - Kostojevići - Dub - Dubci - Užice, Kneževići - Kremna - dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), državna granica sa CG (granični prelaz Jabuka) - Prijepolje i Nova Varoš - Aljinovići.

Saopšteno je i da na putevima Prijepolje - Manastir Mileševa, Jošanička Banja - Kopaonik, Divljaka - Ivanjica - Javor, Uzići - Užice - Čajetina - Nova Varoš - Prijepolje do graničnog prelaza Gostun takođe, snežni prekrivač debljine do pet centimetara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima i ima snega ima u raskvašenom stanju do pet centimetarana teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva i Vranja.

Slično situacija sa snežnim nanosima je i na državnim putevima II prioriteta održavanja na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Putevi Srbije napomenuli su da na teritoriji Zaječara ima sitnih odrona, duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše odrona ima na Ðerdapska magistrali, klisuri Korenatac, Babinom Zubu i klisuri Bovan, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Zbog poledice zabranjen je saobraćaj za šlepere i kmione sa prikolicom na deonicama od Aljinovića preko Sjenice do Novog Pazara, Mionice, preko Brežđe i Divčibara do Kaone.

Putevi upozoravaju da odrona ima u planinskim predelima širom zemlje i oblasti oko Kosova i Metohije.

Upućen je apel vozačima da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Uputili su apel da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i budu oprezni jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set