• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Narcisa Božić

28.02.2022

11:27

Bračni par s petomesečnom ćerkom grad zamenio selom! Bojanići započinju novi život na Fruškoj Gori

Narcisa Božić

Vesti

Bračni par s petomesečnom ćerkom grad zamenio selom! Bojanići započinju novi život na Fruškoj Gori

Podeli vest

Milica (26) i Aleksandar (27) Bojanić sa petomesečnom Nađom pronašli su sreću upravo u fruškogorskom selu Ležimir, gde su uz pomoć države kupili seosku kuću

- Našoj sreći kraja nema! Čim smo čuli da je Ministarstvo za brigu o selu raspisalo konkurs za dodelu bespovratnih sredsatava za kupovinu seoskih kuća  krenuli smo u akciju. Potraga  za kućom završila se baš ovde u Ležimiru, u mom rodnom selu, gde smo po sklapanju braka kratko vreme  živeli sa mojom porodicom - priča za "Informer" Aleksandar Bojanić, profesionalni vojnik u Kasarni u Sremskoj Mitrovici.

Ljubav između njega i Milice iz Bačke Topole planula je preko društvenih mreža, da bi bila  krunisana brakom i  rođenjem male Nađe.

Foto: Narcisa Božić

- Videla sam njegovu sliku na fejsbuku kod moje rođake i onako naočit  odmah mi se svideo. Tako  je sve počelo.  Malo mi je trebalo da se, nakon ravnice u mojoj rodnoj Bačkoj Topoli, priviknem na ovo planinsko mesto, u neposrednoj blizini Fruške gore, sremske lepotice. Ali, sad mi se ovo selo  izuzetno sviđa, a pogotovo naša nova kuća - oduševljena je Milica, pokazujući nam ponosno kuću od 100 kvadrata  na imanju od 10 ari.

Prst sudbine ih  je doveo baš do Novosadske  sa numerom šest, čiji su naslednici oklevali da  je prodaju  vikendašima ili turistima.  Čekali su baš mlad bračni par sa decom, koji će  kući dati nov život, sreću, graju dečice i  radost. Čekali i  dočekali Bojaniće!

- Uklopili smo se u predviđenu  državnu  subvenciju od 100 evra.  Kuća  je neverovatno očuvana, stari vlasnici menjali su i  prozore u sobi sa ulice, pomoćne prostorije su kao nove, imamo šupe, obore za svinje, garažu, letnju kuhinju i  sve što nam treba. Malo ćemo neke prostorije preurediti, jednu sobicu nameniti meni za  radionicu, jer mi je šivenje hobi.  Imamo i  kaljeve peći, mada smo u budućnosti planirali da  uvedemo etažno grejanje. Ali, o tom-potom, što se kaže kod nas u Sremu. Biće svega, samo  kad smo se skućili, u našoj kućici - srećni su Bojanići.

Do sada 15 mladih bračnih parova kupilo seoske kuće

U Agenciji  za ruralni razvoj  Grada Sremska Mitrovica saznajemo da je  interesovanje  za kupovinu  seoskih kuća izuzetno veliko.

Od  raspisivanja konkursa  Ministarstva za brugu o selu, koji traje do prvog novembra, do sada je 15 mladih bračnih parova kupilo seoske kuće u Martincima, Čalmi,  Zasavici i  Ležimiru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set