• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Lepotesrbije

07.04.2022

18:51

STRANCI MASOVNO KREĆU PUT SRBIJE, A SVE ZBOG JEDNOG KAMENA! Magična stena kod Sokobanje ima ČUDNU MOĆ!

Shutterstock

Vesti

STRANCI MASOVNO KREĆU PUT SRBIJE, A SVE ZBOG JEDNOG KAMENA! Magična stena kod Sokobanje ima ČUDNU MOĆ!

Podeli vest

Na samo 5 kilometara od Sokobanje nalazi se planina Ozren koja je poznata po oizletištu "Očno"

E upravo zbog ovog izletišta i onoga što se tamo nalazi stranci se masovno odlučuju na put do Srbije.

Ovo izletište poznato je kao najpoželjnija destinacija meštana Sokobanje, a u poslednje vreme i turista.

Najzanimljiviji detalj na ovom izletištu, koje je okruženo šumom je stena koja se nalazi na sredini izltišta. Ovu stenu nazivaju i Kamen ljubavi.

Foto: Shutterstock

Po narodnom verovanju par treba da napravi tri kruga oko stene, zatim se popne na nju kako bi ostao u ljubavi do kraja života. Kako se ovaj kamen našao baš na sredini livade niko ne zna, a legenda kaze da je ovaj kamen učvrstio ljubav Čučuk Stane i hajduk Veljka.

Po predanju Čučuk Stana je hajduk Veljka jurila tri kruga oko stene dok ga nije uhvatila, prespavali su na steni i njihova ljubav je bila večna. Osim domaćih parova, na ovoj steni su viđeni i mnogi parovi iz inostranstva koji su ovde ovekovečili svoju ljubav. Veruje se da Kamen ljubavi daje dodatnu čvrstinu braku, a ako se popnete na njega ljubav je večna.

Foto: Shutterstock

Put do ove stene ne postoji, već turisti moraju da nađu nekog lokalca iz tog kraja kako bi im pokazao. Kako kažu oni koji su išli da vide ovaj kamen, nije im teško ni po kiši da idu, zato što se, kako tvrde, isplati.

Dolaze čak i stranci koji pitaju meštane gde je "love stone", pa ostavljaju novac, obilaze tri kruga oko stene, penju se na nju i slikaju se.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set