• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

21.05.2022

23:25

OSETILA SAM SNAŽAN UDARAC U GLAVU, PRIČA JEDNA NOVOSAĐANKA! Šta da uradite da biste izbegli UDARAC VRANE?

pixabay.com

Vesti

OSETILA SAM SNAŽAN UDARAC U GLAVU, PRIČA JEDNA NOVOSAĐANKA! Šta da uradite da biste izbegli UDARAC VRANE?

Podeli vest

Novosađanku su dok je ujutru išla na posao vrane napale iz čista mira i nanele joj šest uboda po glavi

Međutim, jedna Novosađanka, koja je uspela da umakne razjarenim pticama, u ulazu svoje zgrade otkrila je zašto su postale tako agresivne.

- Vrane su se zaista pomamile zadnjih dana. Jutros su me zamalo napale, ali sam zašla za ćošak pa me valjda nisu smatrale pretnjom. Naime, maločas je moja ćerka želela napolje, vratila se posle 10 sekundi jer je na stepeništu zgrade zatekla vranu - napisala je ona na Fesjbuku i nastavila:

- Sišla sam i videla da je u pitanju ptić koji tek uči da leti. Sirota ptičica se uplašila i počela da udara u zid, ali sam uspela da je uhvatim. E sad, podvig je bio izneti je napolje jer sam znala da je majka negde u blizini - navela je ona.

Istrčala je sa ptićem u rukama i ostavila ga na travi. On je odmah uzleteo, ali su se i dve vrane istog trenutka ustremile ka ženi. Ipak, uspela je da uđe u ulaz pre nego što su sletele na nju.

Foto: pixabay.com

Vrane nisu besne, već uplašene

 

Obratite pažnju

Znači poenta ovog posta je da ptići uče da lete, padaju i zalutaju. Nisu vrane besne, nego uplašene. Samo obratite pažnju na to. Takođe, bilo bi dobro da nosite nešto da se odbranite u slučaju da vas napadnu. Opet je u pitanju naselje Satelit, ulica Antuna Urbana.

Bilo je kao u horor filmu

U istom naselju napadnuta je i Tamara Kranjčević.

-Prvo sam ih čula kako se oglašavaju. Bile su bučne. Odjednom, osetila sam snažan udarac u glavu. Nisam znala šta je, okrenula sam se da vidim o čemu se radi i ugledala vrane kako sleću na mene. Naizmenično su me kljucale, jedna, pa druga, pa treća... Bile su uporne, nisu prestajale, kao u nekom horor filmu - ispričala je Tamara za Telegraf.

Ne zna ni kako bi se sve završilo da usred tog užasa nije naišao jedan muškarac.

- On je tapšao, mahao rukama, i nekako uspeo da ih otera. Pitao me je "je l ste dobro", a ja, u kolikom sam šoku bila, nisam uspela ni da mu odgovorim. Samo sam produžila dalje, i dalje nesvesna šta mi se dogodilo. Posle sat i po zabolela me je glava i počela sam da plačem od užasnog stresa koji sam doživela - priseća se naša sagovornica i zahvaljuje nepoznatom čoveku na pomoći.

Promenite smer kretanja

Kad je došla sebi, pozvala je komunalnu policiju, ali oni su joj rekli da se bave kućnim ljubimcima, a ne i divljim životinjama. Tamara najviše brine zbog svog deteta, kao i sve druge dece koja tuda prolaze.

- Žena koja je pročitala moju objavu na Fejsbuku javila mi se i rekla da je živela u ulazu do mog. Verovali ili ne, vrane su je tri godine napadale i na kraju je samo zbog njih morala da se preseli - otkriva nam Tamara.

Inače, vrane obično napadaju kako bi zaštitile svoje mlade. Dešava se da ptići ispadnu iz gnezda, pa majka svakog prolaznika posmatra kao potencijalnu pretnju.

Najpametnije je da, u slučaju da vidite besnu pticu, promenite smer kretanja i tako izbegnete njenu agresivnost.

 

Bonus video:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set