• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

21.05.2022

22:40

STIŽU PLJUSKOVI! Vreme narednih dana TEŠKO ĆE PASTI I ZDRAVIMA!

Vesti

STIŽU PLJUSKOVI! Vreme narednih dana TEŠKO ĆE PASTI I ZDRAVIMA!

Podeli vest

Oblačnost koja na jugu Mađarske uslovljava kišu i pljuskove sa grmljavinom tokom večeri i noći će se premeštati ka Bačkoj i Sremu, saopštili su iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na teritoriji Beograda kiša i lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom se očekuje u drugoj polovini noći i pred jutro. Od nedelje vrlo toplo, uz ređu pojavu pljuskova i lokalnih pljuskova i nepogoda, dok bi drugi deo nedelje mogao doneti osetnije osveženje, kaže profesor geografije Marko Čubrilo.

- Nedelja će biti malo svežija ali uglavnom suvo uz dnevne maksimume od +24 do +28 stepeni Celzijusa - ističe Čubrilo.

Foto: Informer

Meteorolog Marko Čubrilo
Vremenska prognoza za sledeću nedelju

Početkom sledeće nedelje toplo, ali uz povremene nestabilnosti, kojih trenutno najmanje ima na simulaciji ECMWF modela, dok ostali ipak povremeno i to posebno u noći ka utorku i utorak krajem dana imaju signal za lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova, a biće uslova i za lokalne nepogode.

Gde će tih nestabilnosti biti u koliko se uopšte i jave sada nije moguće predvideti, ali bi generalno trebale biti češće nad severnim, središnjim i istočnim predelima. Maksimumi znatno iznad proseka za ovaj deo godine i u sredu bi se trebali kretati od +27 do +32 stepena Celzijusa, pokazuje vremenska prognoza.

Foto: informer

 

Drugi deo nedelje bi, prema novim simulacijama operativnih proračuna GFS- a i ECMWF- a, ali i njihovih ansamble članova mogao doneti porast vazdušnog pritiska nad severom Evrope što bi ka nama poslalo osetno svežiji vazduh po istočnoj periferiji tog anticikona. U koliko bi se to zahlađenje zaista i desilo i bilo praćeno sekundarnom ciklogenezom dovoljno blizu nas i bilo bi šansi i za obilnije padavine.

Kako je ovo nov signal videćemo prvo hoće li se i u kojoj meri održati u narednim proračunima, kazao je Čubrilo.

Sledećih nedelju dana svakako relativno toplo uz ređu pojavu lokalnih nestabilnosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hobit Govno Vučičević

pre 2 godine

A kamo li tebi i tvom gazdi jebem vam majku prebolesnu.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set