• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.N.

23.06.2022

10:25

I KIKINDA KONJE ZA TRKU IMA! Zoran i Milana sa fijakerijade doneli tri pehara, NAJLEPŠA JE BILA KOBILA LIPICA (FOTO)

V.N.

Vesti

I KIKINDA KONJE ZA TRKU IMA! Zoran i Milana sa fijakerijade doneli tri pehara, NAJLEPŠA JE BILA KOBILA LIPICA (FOTO)

Podeli vest

Članovi Kikindskog konjičkog udruženja, Zoran Divljak i mlada nada konjičkog sporta, Milana Batančev, doneli su u Kikindu tri pehara sa nedavno održane fijakerijade u Borči

Divljak je poneo pehare za najkompletniju zapregu, kao i za najlepšu stariju kobilu, dok je Milana proglašena za najbolju damu vozača u kategoriji dvoprega.

Novi uspesi članova Kikindskog konjičkog udruženja pokazuju da je konjički sport u našem gradu davno uzeo maha i da daje šampione na raznim takmiče njima.

Foto: V.N.

 

Predsednik Kikindskog konjičkog udruženja, Ilija Rađenović, kaže da je izuzetno ponosan na svoje članove i najavljuje novine u Kikindi, a to je Škola jahanja, koja će raditi na mestu Udruženja, na Pogonu III "Toze Markovića".

- Zoran Divljak nastavlja da niže uspehe, a negujemo i mlade nade, kao što je Milana, što mi je veoma drago. Kikindsko konjičko udruženje osnovano je 2015. godine i ima oko 30 članova. Divljak je osvojio drugo mesto za najkompletniju zapregu, kao i za najlepšu stariju kobilu, dok je Milana  najbolja dama vozač u kategoriji dvoprega. U našem Udruženju voze se jednoprezi, dvoprezi i troprezi- rekao je Rađenović.

Foto: V.N.

 

On je najavio da od 1. jula počinje sa radom Škola jahanja, koja će se nalaziti na mestu Kikindskog konjičkog udruženja, na Pogonu III "Toze Markovića".

- Jovana Rožajac, članica našeg kluba uskoro će dobiti sertifikat za rad u ovoj školi. Imaćemo učionicu u kojoj ćemo edukovati polaznike, naučiće osnove pristupa konjima, koji su plemenite životinje. Potom ćemo preći na praktični deo, upoznavanje sa konjima, najpre malim, ponijima, a onda sve postupno-navodi Rađenović.

Kako je rekao naš sagovornik, Škola jahanja biće otvorena od 17 do 20 časova, a još je ostalo da se odredi kojim danima i koliko puta u nedelji će moći da se poseti. Kikindsko konjičko udruženje osnovano je 2015. godine, ima oko 30 članova, od kojih desetak čine žene.
Lipica je Zoranov ponos

Foto: V.N.

 

Prošlogodišnja šampionka Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, kobila Lipica, vlasnika Zorana Divljaka (32) iz Ruskog Sela, bila je ždrebna sa apsolutnim šampionom, pastuvom Dravom u vlasništvu Milana Katića iz Farkaždina.

Prema rečima Divljaka, tradicija najboljih konja u njegovom gazdinstvu biće nastavljena. Puno ime joj je 140 Lipica II, a prošle godine na novosadskom Poljoprivrednom sajmu, u konkurenciji 28 kobila od šest i više godina, prema oceni sudija bila je najbolja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set