• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/info liga ivanjica

03.07.2022

10:13

I OVO JE MOGUĆE! RADOŠ UZGAJA PARADAJZ I KRASTAVAC NA BETONU! U Ivanjici stare srpske sorte niču iz asfalta (FOTO)

printscreen

Vesti

I OVO JE MOGUĆE! RADOŠ UZGAJA PARADAJZ I KRASTAVAC NA BETONU! U Ivanjici stare srpske sorte niču iz asfalta (FOTO)

Podeli vest

Radoš Bogdanović u naselju Kušićan u Ivanjici uzgaja organsku hranu na asfaltu

Nedostatak oranice i plodnog tla nisu ga sprečili da napravi plastenik u kom sadi razne kulture ističući da su u pitanju stare srpske sorte pravog ukusa i mirisa.

- Ja sam skucao ove žanzonjere i vidite šta može da se rodi. Imam paradajz, papriku, krastavac, dinje, imam biljku palma banana, nema šta nema od biljki. I to rodi, za dve tri porodice dosta. Nisam sadio modifikovani paradajz, sve je ovo staro. 

Foto: printskrin/info liga ivanjica

Povrće iz Radoševe bašte na asfaltu

Sve što Radoš proizvede u svom plasteniku zdravo je, jer ne koristi veštačke preparate. Primenjuje sistem svojih predaka stavljajući kvalitet ispred količine.

- Veštak ne bacam. Paradajz miriše, imam i kruške, kad je uzmeš i ona miriše - priča Radoš ističući da mu rad ne pada teško.

Foto: printskrin/info liga ivanjica

Radoš zadovoljan svojim radom

- Ja lako kalemim, proizvodim, to mi leži - priča kroz smeh.

U nezamislivim uslovima, ali dobru volju i vredan rad, Radošev plastenik na asflatu svake godine donosi veliki prinos.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set