• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

31.12.2022

14:55

KULTURA STIŽE NA TOČKOVIMA! Bibliobus najmlađim čitaocima uz nove naslove, donosi DEDA MRAZA, SLATKIŠE I NAJLEPŠE ŽELJE (FOTO)

V.J.

Vesti

KULTURA STIŽE NA TOČKOVIMA! Bibliobus najmlađim čitaocima uz nove naslove, donosi DEDA MRAZA, SLATKIŠE I NAJLEPŠE ŽELJE (FOTO)

Podeli vest

Kladovska biblioteka na točkovima, jedina je u Istočnoj Srbiji koja okuplja preko 500 korisinika, ljubitelja lepe pisane reči.

Među preko 5 hiljada najrazličitijih naslova , ova Ustanova kulture ,od pre dvanaest godina , uvela je i novine u radu.

Biblitekia na točkovima, tokom čitave godine stiže do najudaljenijih mesta ove Podunavske opštine, a cilj je podstaći najmlađe čitaoce da zavole čitanje i druženje sa knjigom. Uz mnoštvo najrazličitijih sadržaja, mališani kako u gradskim tako i seoskim sredinama pored edukacije uče se druženju kroz igru i knjigu .

Foto: V.J.

 

Uvek je najuzbudljivije pred Novu godinu. I ovoga puta Novogodišnji karavan bibiobus, krenuo je u obilazak 12 sela Kladovske Opštine, u kojima Deda Mraz bibiotekar deci pored novih naslova deli sltakiše i upućuje lepe želje za Nova 2023 godinu.

- Za ovih dvanaest godina rada uspeli smo da stignemo do najudaljenijih mesta naše opštine i kod naših najmlađih čitalaca uspeli da razvijemo kulturu čitanja i naviku da se svakom našem dolasku raduju jer će im se ponuditi poneki nov i zanimljiv naslov shodno nihovom uzrastu.

Naravno najveća radost je pred Novogodišnje praznike jer ih tada posebno uveseljavamo da pored knjiga koje su im na raspolaganju dobiju paketiće sa slatkišima i zajedno se radujemo sa njima, kaže Ivan Pitarević , Deda Mraz blibliotekar.

Foto: V.J.

 

- Rad sa decom na terenu u 12 sela Opštine kojima se besplatno iznajmljuju knjige posredstvom našeg Bibliobusa je jedna novina koja je neprocenjivo iskustvo u radu . Pokretna biblioteka predstavlja jednu malu misiju kroz koju se razvija kulture čitanja u ruralnim sredinama koja je preko porebna Republici Srbiji.

Sigurna sam da je to jedna funkcionalna forma dostave knjige do udaljenih korisnika i da to svakako ima svoju budućnost. Rezultat je osmeh na licu i zadovoljstvo svakog deteta stečeno kroz naš dugogodišnji rad, jer da mi nismo došli do njihovog praga u neko selo koje je udaljeno čak 20 kilometara od grada, dete sa 6,7 godina prvi put bi u Biblioteku došlo tek sa svojih 13, 14 godina sa polaskom u srednju školu.

Foto: V.J.

 

Ovako smo mi njima deset goina pre došli na prag i time uticali da se kod njih ranije razvije čitalačka kultura i ljubav prema knjizu i druženje sa nama , kaže za Informer Žaklina Nikolić, direktorka Biblioteke Centra za kuturu Opštine Kladovo.

Mali čitaoci i ove godine radovali su se novim naslovima uz koje će se družiti tokom predstojećih praznika i raspusta ali svakako više druženju sa Deda Mrazom koji im je darivao slatkiše, uputivši čestitke sa lepim željama da im Nova 2023. godina bude još bolja i uspešnija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRIZOR KAO IZ BAJKE! Konj Čarli dovukao kočije, a mali Miloš je Deda Mraz, pogledajte kako izgleda praznična čarolija u selu Gorobilje (VIDEO/FOTO)
Srbija

PRIZOR KAO IZ BAJKE! Konj Čarli dovukao kočije, a mali Miloš je Deda Mraz, pogledajte kako izgleda praznična čarolija u selu Gorobilje (VIDEO/FOTO)

Praznična čarolija je svuda oko nas, a prizor kao iz najlepših filmova zatekao je mališane koji idu u vrtić u požeškom selu Gorobilje. Iako je poznato da sanke Deda Mraza u dalekoj Laponiji vuku irvasi, ovde je bilo ipak malo drugačije pa je predivno ukrašene kočije vukao konj Čarli, seoski mezimac, a Deda Mraz bio je jedan od dečaka iz vrtića

31.12.2022

10:02

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set