• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir

22.06.2023

07:13

RHMZ NAJAVIO NAGLU PROMENU VREMENA! Još jedan tropski dan pred nama, u ovim delovima Srbije se očekuju PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

Vesti

RHMZ NAJAVIO NAGLU PROMENU VREMENA! Još jedan tropski dan pred nama, u ovim delovima Srbije se očekuju PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i vrlo toplo, a posle podne, uz lokalni razvoj oblačnosti, na jugu Banata, kao i ponegde u istočnim i južnim predelima Srbije očekuju se kratkotrajni pljuskovi ponegde praćeni i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će se kretati od 13 stepeni do 22, a najviša dnevna od 32 do 35 stepeni.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i vrlo toplo. Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura će biti oko 22 stepena, a najviša dnevna oko 35 stepeni.

Foto: printscreen rhmz

Pad temperature za 10 stepeni

- Danas i sutra veoma toplo, danas do 35 °S, a sutra do 36 °S. Prolazno naoblačenje sa kišom, plјuskovima, grmlјavinom, pojačanim severozapadnim vetrom i padom temperature koje će sutra uveče zahvatiti severne i zapadne, tokom noći ka suboti i u subotu ujutru proširiće se i na ostale predele Srbije.

U zoni fronta biće uslova i za lokalnu pojavu nepogoda sa gradom i većom količinom padavina za kratko vreme (veća verovatnoća za nepogode sutra uveče je na severu zemlјe, a u subotu u krajevima zbog čega je već izdat narandžasti meteoalarm koji podrazumeva količinu kiše veću od 30 mm, dok izolovano u brdsko-planinskom području može pasti i preko 50 mm.) U subotu posle podne prestanak padavina - najavio je RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upaljen meteo alarm

Zbog ekstremno visoke temperature na snazi je meteo alarm u severnim i zapadnom delu Srbije, što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Pored upozorenja na visoke temperature, u ostalim delovima Srbije upaljen je i žuti meteo alarm zbog grmljavine.

Foto: printscreen rhmz

Vreme narednih dana

Petak će biti najtopliji dan ovog meseca. Biće sunčano i sparno uz velike vrućine sa maksimalnim temperaturama koje u pojedinim mestima mogu dostizati 36- 37°C. Kasnije popodne, predveče i uveče postepeno naoblačenje sa kišom i pljuskovima koje prvo zahvata krajnje zapadne, severozapadne i jugozapadne krajeve.

Vetar slab jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 14°C do 22°C, a maksimalna od 34°C do 37°C na jugozapadu Srbije. Uveče toplo sa mogućom kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

U subotu promenljivo oblačno sa čestom pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom uz znatno niže i prijatnije temperature. U nedelju i ponedeljak pretežno sunčano i suvo sa razvojem oblačnosti tokom dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set