• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

14.10.2023

07:20

Gde je i šta radi "devojčica s krofnicama" iz Novog Sada?

prntskrin

Vesti

Gde je i šta radi "devojčica s krofnicama" iz Novog Sada?

Podeli vest

Nina Ninković (12) učenica šestog razreda Osnovne škole "Miroslav Antić" u Novom Sadu letos je podigla Srbiju na noge kada je odlučila da najpre u svojoj ulici, prodajom maminih i bakinih krofni, skupi novac za lečenje svog tate Zorana. Ovih dana Srbija se podsetila njenog gesta kada je dobila "Svedočanstvo o dobroti" ...

Ovo priznanje dodeljuje Srpski filantropski forum na Nacionalni dan davanja, koji je nedavno obeležen.

Nina se, kao jedan od dobitnika, tamo našla u društvu plemenitih ljudi, a mnoge je opet oduševila svojom iskrenošću.

Foto: Informer/društvene mreže

Nina Ninković, dobitnik Svedočanstva o dobroti

- Ja mog tatu volim najviše na svetu i srcem sam izašla da prodajem krofnice. Zbog toga sam veoma srećna. Najveća sreća je u pomaganju onima koji su u nevolji – kazala je Nina posle dodele priznanja.

Nina se upoznala i sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem, za koga je njena majka na društvenim mrežama napisala da je pesnik njenog detinjstva i uz fotografiju dodala "prepoznale se dobre duše".

Foto: Informer/društvene mreže

Susret sa piscem Ljubivojem Ršumovićem

Bila je i u društvu najboljeg nastavnika na svetu Borka Petrovića iz Paraćina.

- Imali smo čast da upoznamo divnog i najboljeg nastavnika na svetu, ali on je rekao da je počastvovan što se slika sa Ninom – navela je Ninina majka Nataša Ninković.

Foto: Informer/društvene mreže

Najbolji nastavnik na svetu Borko Petrović oduševljen Ninom

Podsetimo, Nininu akciju kada je ispred prodavnice na Adicama prodavala krofne bake Vinke i mame Nataše, podržale su prvo komšinice, onda i pekare a putem medija i hiljade nepoznatih ali dobronamernih ljudi.

Ninin otac je već jedan pregled obavio na klinici u Moskvi.

- Novac smo skupili za prvi odlazak u Moskvu. Poleteli smo 7. avgusta i tamo smo ostali malo manje od mesec dana. Nina ovoga puta nije išla sa nama. Zoran je za sada bolje nego što je bio, ali zbog kompleksnosti stanja i uključivanja i drugih specijalista, kao i praćenja opšteg stanja organizma, tok lečenja će da potraje i ići ćemo češće za Moskvu nego što smo planirali. Plan i programa lečenja nam još nije tačno poznat, jer zavisi od mnoštva rezultata odgovarajućih analiza. Tako da pitanje novca ostaje otvoreno i nama još uvek nepoznato. Drugi odlazak je planiran za oktobar- napisala je Ninina mama Nataša zahvaljujući se svima na pomoći.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set