• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.05.2020

19:56

NIŠTA OD PUTOVANJA U EU! Produžena zabrana ulaska, EVO DO KOG DATUMA!

Društvo

NIŠTA OD PUTOVANJA U EU! Produžena zabrana ulaska, EVO DO KOG DATUMA!

Podeli vest

Evropska komisija pozvala je zemlje EU i Šengenske (bezvizne) zone da na još 30 dana produže privremneo ograničenje putovanja u zemlje članice.

Ograničenje se odnosi na sva putovanja građana trećih zemalja koja nisu od suštinskog značaja, a primenjuje se na spoljnim granicama EU obuhvatajući i zemlje Šengena koje su van EU (Island, Lihtenštajn, Norveška i Švajcarska).

Iz Komisje poručuju da je bez obzira na prvobitne korake država članica EU ka popuštanju mera protiv COVID19, “situacija i dalje krhka kako u Evropi tako i širom sveta”.

Komesarka za unutrašnje poslove llva Johanson ponavlja da je neophodan koordinisan i postepeni pristup za funkcionisanje šengenskog bezviznog prostora.

“Ograničenja koja se odnose na slobodnu kretanja i kontrolu na unutrašnjim granicama moraće da se postepeno ukinu pre nego što uklonimo ograničenja na spoljnim granicama i obezbedimo pristup građanima koji ne dolaze iz EU”, poručila je komesarka Johanson.

Komesar za promociju evropskog načina života Margaritis Šinas dodaje da je smanjena fizička interakcija između ljudi i dalje način kojim se pokušava zaustaviti širenje korona virusa.

DA LI STE SPREMNI ZA LETOVANJE? Grčka najavila otvaranje granica 1. jula, ali i NOVA PRAVILA! BIĆE RADIKALNO DRUGAČIJE

“Uprkos napretku u mnogim evropskim zemljama, situacija u svetu je veoma nestabilna. Neophodno je da bilo koja preduzeta akcija bude postepena i da se različite mere ukidaju u različitim fazama”, rekao je Šinas.

Iz Brisela pozivaju na kontinuirani koordinirani pristup produžetku ograničenju ulazaka u EU i ocenjuju da delovanje na spoljnim granicama može biti delotvorno samo ako ga sprovode sve države EU i šengenske države na svim granicama.

Evropska komiisja je u okviru mera za zaustavljanje širenja COVID19 16. marta prvi put pozvala članice EU i šengen zone da uvedu privremeno ograničenje ulazaka za sva putovanja koja nisu od suštinskog značaja.

Ova mera produžena je 8 aprila na dodatnih 30 dana.

BONUS VIDEO




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija