• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: promo

21.11.2020

08:00

GENERALNI SEKRETAR UOS DUŠKO JOVANOVIĆ: I pored pandemije, osiguravači u Srbiji SIGURAN PARTNER

Društvo

GENERALNI SEKRETAR UOS DUŠKO JOVANOVIĆ: I pored pandemije, osiguravači u Srbiji SIGURAN PARTNER

Podeli vest

Tradicionalni Srpski dani osiguranja biće održani kao onlajn konferencija, u četvrtak, 26. novembra.

I pored dobre volje i svih sprovedenih priprema, nije moguće organizovati skup na tradicionalan način, sa uobičajenih 250-300 učesnika i gostima iz regiona i inostranstva. Razlog je aktuelna epidemiološka situacija, a kriza izazvana koronavirusom biće glavna tema skupa. O tome će govoriti osiguravači, reosiguravači, bankari, predstavnici zdravstvenih i drugih državnih institucija. Odgovorićemo na pitanja kako korona utiče na osiguranje u svetu, da li su i koliko domaći osiguravači siguran partner u uslovima velikih kriza, da li treba menjati zakone, koja je nova uloga Zaštitnika građana, kako razvijati bespapirno poslovanje, koje su prednosti, a koje mane rada od kuće.


Iako su slični skupovi u regionu otkazani, mi smo zauzeli stav da građanima moramo da pošaljemo pozitivne signale i da odgovorimo na pitanje da li su i koliko domaći osiguravači siguran partner u uslovima velikih kriza, da li je opasan rad od kuće odnosno da li se mogu očekivati pojačani hakerski napadi. Odgovori na ta pitanja interesuju sve nas i bitni su kako za socijalni tako i za poslovni život. U svemu tome pomoći će nam naši prijatelji iz inostranstva, koji inače rado dolaze na Srpske dane osiguranja. Ove godine nećemo moći da za istim stolom okupimo naše i strane predavače, od kojih treba da učimo, kao i regulatore tržišta, predstavnike struke i osiguravajućih društava. Ali cilj nam je isti, da vidimo gde smo u odnosu na razvijeni svet i kuda treba da idemo. Posebno sada, kada se sve menja iz korena.


Čini mi se da je došlo vreme da se svi, kao građani, naviknemo na život sa epidemijama koje nas u budućnosti čekaju. To povlači i drugačije vođenje posla i bržu digitalizaciju. O tome moramo otvoreno da pričamo. Osiguranje kao naš saveznik moraće da pretrpi određene promene. Očekuju se, primera radi, nove vrste osiguranja skrojene prema specifičnim potrebama određenih grupa klijenata. U svetu je već počelo menjanje polisa zdravstvenog osiguranja na radu, s obzirom na to da milioni ljudi rade od kuće i da se neće u dogledno vreme vratiti u kancelarije. U takvim uslovima, postojeće polise osiguranja za slučaj povrede moraju da se menjaju. Ovo je samo jedan primer, možda i najprostiji, koji najavljuje promene na polju osiguranja. Da ne pominjem sve veći značaj dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, jer se državne zdravstvene ustanove uglavnom brinu o obolelima od korone.


Ono što raduje jeste činjenica da osiguranje u Srbiji nije doživelo kolaps kao neka druga tržišta ili kao neke druge privredne grane u Srbiji. Očekuje se, međutim, da konačno shvatimo da ne može uvek i po svaku cenu da se čeka da država uradi nešto za nas. Mnoge je probleme ova pandemija stvorila i biće potrebne godine da se ti problemi reše. Nije isključeno da nas do tada zadesi neka nova epidemija. To znači da je vreme da malo više povedemo računa o sebi, o najbližima, o svojoj imovini i da ih zaštitimo. Osiguranje je tu jedini siguran partner.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija