• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.05.2021

10:56

U BANJE SA PROSEČNOM PENZIJOM, evo kako da konkurišete za besplatan boravak u lečilištima širom Srbije

Društvo

U BANJE SA PROSEČNOM PENZIJOM, evo kako da konkurišete za besplatan boravak u lečilištima širom Srbije

Podeli vest

Osim vaučera za letovanje u iznosu od 5.000 dinara, koje je obezbedilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacije, potpuno besplatan boravak u banjama širom naše zemlje moguć je i preko PIO fonda za penzionere koji imaju primanja do 29.378 dinara

Prijave su toku, a pravo da konkurišu za besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima, u trajanju od 10 dana, imaju korisnici penzija, koji imaju prebivalište u Srbiji.

Korak 1

Potrebno je da čitko popunite prijavu koju ćete predati filijali na kojoj imate prebivalište, dok se korisnici sa Kosova i Metohije prijavljuju najbližoj filijali Fonda. Uz prijavu se podnosi i penzioni ček, ili dokaz o visini primanja iz inostranstva, izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja.

Korak 2

Popunjena prijava mora da sadrži izjavu, na propisanom obrascu, gde je čitko ispisano ime i prezime osobe koja želi da koristi rehabilitaciju i koja nema drugih ličnih primanja. Ovim papirom on ovlašćuje Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje da u njegovo ime i za njegov račun zaključi ugovor o poslovnoj saradnji sa ustanovom u kojoj će koristiti pravo na rehabilitaciju.

Korak 3

Uz prijavu je poželjno priložiti i raspoloživu medicinsku dokumentaciju, ukoliko je korisnik poseduje. Preliminarna rang-lista korisnika penzija koji ispunjavaju uslove se objavljuje šesnaestog radnog dana od dana isteka oglasa, tačnije 16. juna.

Korak 4

Na rang-listu se može podneti prigovor nadležnoj komisiji u roku od pet radnih dana od dana objavljivanja preliminarne liste. Komisija je dužna da u roku od pet dana razmotri prigovore, utvrdi konačnu rang listu i objavi je na oglasnoj tabli organizacije korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost", i oglasnim tablama organizacionih jedinica Fonda PIO.

Korak 5

U postupku prijavljivanja, udruženja penzionera i penzioneri su u obavezi da se pridržavaju svih propisanih mera bezbednosno-zdravstvene zaštite. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija