• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

08.10.2021

10:43

ZA POMOĆ DRŽAVE OD 20 EVRA VAŽNO JE I KADA STE ROĐENI! Ko sve može da se prijavi za ovaj novac, a koliko penzionerima rastu primanja od januara?!

Društvo

ZA POMOĆ DRŽAVE OD 20 EVRA VAŽNO JE I KADA STE ROĐENI! Ko sve može da se prijavi za ovaj novac, a koliko penzionerima rastu primanja od januara?!

Podeli vest

Novi set finansijskih zakona koje je usvojila Skupština Srbije podrazumeva i tačno definisane uslove pod kojima neko može da se prijavi za novčanu pomoć države

Skupština Srbije usvojila je sinoć set finansijskih zakona, među kojima su izmene i dopune Zakona o privremenom registru punoletnih državljana kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Svi građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, ne treba ponovo da podnose prijavu.

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da je izmenama navedenog zakona definisano davanje jednokratne novčane pomoći od 20 evra u decembru ove godine za punoletne državljane Srbije.

- Za pomoć od 20 evra mogu da se prijave svi oni koji su postali punoletni nakon 24. aprila 2021. godine. Za njih otvaramo mogućnost prijavljivanja na isti način kao i do sada preko sajta Uprave za trezor od 15. do 30. novembra - rekao je ministar finansija.

Praktično, svi građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i penzioneri, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im pomoć biti automatski uplaćena u decembru.

Ova pomoć deo je paketa od osam milijardi evra namenjenih građanima i privredi i predstavlja samu završnicu trećeg paketa mera.

Foto: Insajder/Zoran Sinko

Skupština Srbije

U maju, je podsetimo, svim građanima i penzionerima isplaćeno 30 evra, zatim je svaki vakcinisani građanin dobio 3. 000 dinara, a penzioneri su dodatno 22. septembra dobili 50 evra.

Isplaćeno je zatim 60 evra za sve nezaposlene, zatim tri puta po 50 odsto minimalne zarade za sva mirko, mala i srednja preduzeća i preduzetnike i velika preduzeća.

Dodatno su isplaćene dve pune minimalne zarade za samostalne umetnike i još dve pune minimalne zarade za sve koji su zaposleni u ugostiteljstvu i turizmu.

Foto: Marko Đoković

Penzionerima rastu i penzije

Penzionerima pomoć i sledeće godine

U planu je da se u februaru ili martu isplati dodatnih 20.000 dinara za penzionere i to za svakog, ima ih ukupno 1,7 miliona.

Penzionere će istovremeno sledovati i godišnje povećanje primanja koje će stupiti na snagu početkom naredne godine i koje će iznositi šest odsto na svaku penziju.

Praktično primanja svih 1,7 miliona penzionera biće za toliko uvećana od januara 2022.

To bi na prosečnu penziju od oko 29.300 dinara iznosilo 1.700 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Zasto se sve penzije povecavaju procentualno? Tako se najmanje penzije najmanje povecaju a najvece najvise i pravi sve veca razlika u iznosu penzija.

POMOĆ OD 20 EVRA STIŽE U DECEMBRU, evo kada počinju prijave
Društvo

POMOĆ OD 20 EVRA STIŽE U DECEMBRU, evo kada počinju prijave

Ministar finansija Siniša Mali, je govoreći na konferenciji za medije o zakonima koji su na tekućem zasedanju Skupštine Srbije, izjavio danas da građani koji su u međuvremenu postali punoletni, kao i oni koji se nisu ranije prijavili, mogu da se prijave za pomoć od 20 evra između 15. i 30. novembra

05.10.2021

11:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija