• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2022

21:36

RODITELJI, OPREZ! Osnovci u Beogradu uhvaćeni u novom TikTok izazovu! Dečak stavi kesu na glavu, DRUGI GA GUŠI, a treći...!

AP Photo

Društvo

RODITELJI, OPREZ! Osnovci u Beogradu uhvaćeni u novom TikTok izazovu! Dečak stavi kesu na glavu, DRUGI GA GUŠI, a treći...!

Podeli vest

Dečak stavi kesu na glavu, drugi ga guši, treći snima - ovo je najnoviji, opasan TikTok izazov zabeležen u jednoj beogradskoj osnovnoj školi

To se moglo čuti na poslednjoj sednici Saveta roditelja održanoj u ovoj školi, a rukovodstvo i nastavni kadar, kao i predstavnici roditelja, usaglasili su se da treba predložiti da se ubuduće mobilni telefoni učenika zaključavaju dok traje nastava, piše Blic.

Deca sve češće na malim i velikim odmorima snimaju razne videe imitirajući ono što vide na TikToku.

Tako su u starijim razredima snimali izazov koji je podrazumevao da jedan dečak stavi kesu na glavu, dok ga drugi guši!

Iako su mnogi roditelji ostali u šoku, ispostavilo se da situacija nije ništa neuobičajeno, i da je, prema rečima nastavnog kadra u samoj školi, maltene svakodnevnica.

Foto: Fotoilustracija

Ono što je takođe problem je da roditelji "problematične" dece, i đaka koja su prepoznata kao akteri sličnih situacija uglavnom odbijaju da sarađuju sa školom, a na predložene mere ne reaguju.

Ipak, na Savetu roditelja data je podrška školi da promeni školski pravilnik koji se odnosi na upotrebu mobilnih telefona. Jedan od predloga jeste da deca svoje mobilne telefone predaju nastavncicima na početku časova, koji će potom biti zaključani do kraja nastave.

Ukoliko to bude i definitvno rešenje, sa primenom će se početi najverovatnije od sledeće školske godine.

Ovo nije prvi slučaj da roditelji traže da se deci oduzmu mobilni telefoni dok su u školi. Na to su se nedavno odlučili i u osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Požarevcu.

Oni su ovu zabranu korišćenja mobilnih telefona uveli početkom marta ove godine, takođe na inicijativu Saveta roditelja, a razlozi su bili, između ostalog - otuđenost, česta snimanja koje se posle zloupotrebljavju (bilo je snimanja čak i u toaletu škole), gledanje strahota rata u Ukrajini.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija
Fudbal

Kup: Zvezda pečatira sopstvenu moć, Voša ima priliku da zasija

Crvenoj zvezdi da može da se hvali da je neprikosnovena u domaćim okvirima, a Vojvodini za popravljenje celokupnog utiska o tekućoj sezoni i sigurnu Evropu, otprilike tako bi se u jednoj rečenici moglo odgovoriti na pitanje šta kojoj ekipi znači osvajanje današnjeg Kupa Srbije u fudbalu.

21.05.2024

08:26

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija