• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.10.2022

08:00

Zoom prednjom kamerom uz Huawei nova 10 Pro

Informer

Društvo

Zoom prednjom kamerom uz Huawei nova 10 Pro

Podeli vest

Kompanija Huawei je prošle nedelje, na velikoj regionalnoj prezentaciji, održanoj u našoj prestonici, predstavila nekoliko sjajnih uređaja. Mobilni telefoni iz serije nova i Mate, svakako su privukli najviše pažnje.

Među modelima koje smo imali priliku da probamo tokom same prezentacije, istakao se Huawei nova 10 Pro, pametni telefon koji će osvojiti srca svih onih koji vole inovacije kao i kvalitetan sadržaj za društvene mreže.

Foto: promo

Kamere

Uz dvostruku selfi kameru, ovaj telefon predstavlja idealan izbor za pravljenje kvalitetnih portreta, a glavno sočivo ovog tipa je nešto što je prvi put viđeno na tržištu. Ultra širokougaona Auto Focus kamera ima neverovatnih 60 MP, a uz Multi-Vision tehnologiju fotografisanja vizuelni sadržaji će biti detaljni. Dodatna prednja kamera od 8 MP je takođe revolucionarna po pitanju portreta koji se prave iz velike blizine. Zahvaljujući dvostrukom autofokusu, podržan je i 0,7-5x selfi zum, čime su grupne fotografije ili portreti samo jedne osobe, pa čak i detalji šminke kristalno jasni. Tu je i Dual-View video, koji omogućava sinhrono zumiranje, pa je moguće istovremeno snimati krupan kadar sa celim likom i još jedan kadar u kome se mogu prikazati detalji ili objekti koji su fokus snimanja. Vlogovanje je nemerljivo olakšano uz ovaj uređaj.

Što se tiče zadnjeg sistema kamera, i tu su se desila neka poboljšanja u odnosu na prethodne modele popularne nova serije. Glavno sočivo Huawei nova 10 Pro dolazi sa naprednom Ultra Vision tehnologijom fotografisanja, uz 50 MP. Dodatne kamere imaju 8 MP sa ultra širokim uglom, kao i 2 MP za dubinu fokusa i bokeh efekat. Pojačan unos svetlosti od 40% donosi RYYB senzor čime se postižu kvalitetne fotografije i u mračnijim uslovima. Uz Follow Focus funkciju, kada je subjekat odabran a u nekom trenutku ga nešto zakloni, nakon ponovnog pojavljivanja pred kamerom ostaje u fokusu. Još jedna pametna opcija je zamagljivanje pozadine, čime se glavni lik dodatno ističe na fotografiji ili snimku.

Foto: promo

Estetika

Dizajn Huawei nova serije je nešto što je oduvek privlačilo paznju korisnika. Huawei nova 10 Pro dolazi sa unapređenjima na polju fizičkog izgleda, kao i osećaja pri držanju. Kako je ovo telefon od samo 191g, sa velikim OLED ekranom od 6,78 inča, savršenim dizajnom samog kućišta je postignuto da idealno leži u ruci. Ergonomskom dizajnu doprinosi to što je sam uređaj ultra tanak – 7,88 mm, ekran zaobljen, a uz to pruža fenomenalno iskustvo pregledanja sadržaja. Rezolucija od 2652x1200, preko milijardu jedinstvenih boja i brzina osvežavanja od 120 Hz čine da korisnik efikasno i precizno ima uvid u veliki broj različitih aplikacija ili web stranica.

Luksuznoj spoljašnjosti doprinose Starry Black i Starry Silver boje između kojih korisnici mogu da biraju. Starri flash AG staklo stvara blistavu površinu sa bogatim detaljima. U kombinaciji sa unapređenim a opet prepoznatljivim dizajnom, Huawei nova 10 Pro je telefon koji ima stav. Star Orbit Ring dizajn se savršeno uklapa sa zadnjim panelom, a metalni materijal, ugravirani elementi, pa čak i izgled samih kamera je takođe transformisan u izuzetan element dizajna.

Foto: Promo

Baterija i performanse

Inovativnost se ne zaustavlja na pomenutim novitetima. Baterije Huawei uređaja su nešto po čemu je kompanija poznata, a Huawei nova 10 Pro dolazi sa sistemom punjenja kakav do sada nije viđen. Uz SuperCharge Turbo od 100W, čak i oni koji imaju jako malo vremena za dopunu baterije će moći da koriste telefon sa popriličnim kapacitetom energije. Za samo 10 minuta se stiže do 60%, a uz dodatnih 10 minuta baterija od 4500 mAh je u potpunosti napunjena. Turbo režim se aktivira na interesantan način, tako što pola sekunde držite sredinu ekrana, na naznačenom delu.

Interna memorija od 256 GB omogućava veliki broj pesama, podkasta ili aplikacija skinutih na sam uređaj, a Huawei nova 10 Pro donosi i odlično iskustvo igranja video igara. Touch Turbo 2.0 čini da audio i vizuelni efekti budu usklađeni, a dvostruki zvučnici omogućavaju široko stereo polje.

Foto: Promo

Utisak 
Huawei nova 10 Pro je zaista telefon raznovrsnih mogućnosti.Korista je za širok spektar korisnika koji očekuju pre svega kvalitet i podršku za svaku svoju zamisao. Futuristički dizajn i mogućnost kreiranja posebnog imidža je samo kruna moćnih funkcija ovog gedžeta. 
Nas je na prvu loptu kupio svojim dizajnom, činjenicom da je veoma lagan u ruci i da izgleda veoma elegantno. Veoma brzo smo se uverili smo se da je ovaj telefon upečatljiv na više načina. Onima koji vole da fotografišu, kojima je to posao ili hobi, najznačajniji adut biće kamere. Posebno prednja, pa tako uvek možemo računati na dobre selfije.
Još jedan utisak koji bismo podelili tiče se prodavnice aplikacija i generalno sistema telefona. Korisnicima, koji kao mi, provode mnogo vremena na ovom uređaju, koriste mejl, aplikacije za poruke, te skladište mnogo dokumenata, značiće činjenica da je ovaj telefon zaista lako i intuitivno koristiti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)
Tenis

Novak pokrenuo lavinu! Posle Srbina oglasili se i Alkaraz, Rune, Mekinro... (FOTO)

Britanac Endi Marej odigrao je poslednji meč u karijeri na Vimbldonu. Osvajao je dva puta ovaj turnir, zlatnim slovima upisan je u istoriju "zelenog" grend slema, a Novak Đoković ga je čekao na terenu da ga zagrli, javno je na društvenim mrežama izrazio poštovanje prema prijatelju i rivalu, a onda su to učinili i mnogi ljudi iz sveta tenisa.

05.07.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija