• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

26.01.2023

09:03

ĐACI U STRAHU NAKON INCIDENTA U TUTINSKOJ GIMNAZIJI! Maloletnik izvadio nož i svom snagom zario u druga, oglasio se i direktor škole

A. G.

Društvo

ĐACI U STRAHU NAKON INCIDENTA U TUTINSKOJ GIMNAZIJI! Maloletnik izvadio nož i svom snagom zario u druga, oglasio se i direktor škole

Podeli vest

Učenik drugog razreda gimnazije u Tutinu A. H. (16) ranio je nožem druga iz odeljenja A. Š. usred nastave u hodniku ove škole. Povređeni dečak hitno je sa teškim povredama prebačen u bolnicu u Novom Pazaru, gde je operisan, a nakon ovog incidenta među đacima je zavladao strah

Kako Informer saznaje, razmirice između ova dva tinejdžera traju već mesecima, a svađa je juče kulminirala i umalo se kobno završila u prepodnevnoj smeni.

Izvor upoznat sa ovim slučajem navodi da je svađa među dečacima počela u učionici, a da je potom došlo do fizičkog obračuna u hodniku gimnazije.

- Prvo su se svađali u učionici, a potom su A. H. i A. Š. izašli ispred. Govorili su jedan drugom najgore reči i uvrede. Svima je bilo jasno da će se potući. Nakon što su se gurali međusobno, A. Š. je izvadio nož i svom snagom ga zario A. H. u stomak. Nesrećni dečak je počeo da vrišti, mislio je da će da umre. Tada su i svi oko njega počeli da viču i vrište od straha. Odmah je pozvana Hitna pomoć, koja je brzo stigla - navodi naš sagovornik.

Nakon uboda u stomak, A. H. je primljen u tutinski Dom zdravlja, odakle je prebačen u novopazarsku bolnicu na odeljenje hirurgije, gde je odmah uveden u operacionu salu.

U svesnom stanju

Kako za Informer navodi načelnik hirurškog bloka Opšte bolnice u Novom Pazaru Šefćet Hajrović, dečak je zadobio ozbiljnu ubodnu ranu u predelu stomaka i samo pukom srećom je izbegnuta povreda nekih od vitalnih organa.

- Probijen mu je trbušni zid, odnosno trbušna maramica i duplja. Zaista je samo pukom srećom izbegnuta veća tragedija. On je sada u svesnom stanju i komunicira sa medicinskim osobljem. Prosto je neverovatno, s obzirom na ranu, da nije povređen neki vitalni organ ili crevo - navodi dr Hajrović.

Foto: A. G.

Nož sevao i ranije

Ovo nije prvi put da u gradu podno Peštera dolazi do vršnjačkog nasilja u kome je korišćen nož. Pre dve i po godine je đak osmog razreda nasrnuo nožem na sedmaka u tutinskoj Osnovnoj školi "Rifat Burdžović Tršo". Tada je mlađi đak zadobio povrede potkolenice.
Takođe, pre četiri godine u dvorištu tutinske Srednje tehničke škole, koja se nalazi pod istim krovom sa tutunskom Gimnazijom, petnaestogodišnji učenik je zadobio ubode nožem po telu.

Direktor tutinske Gimnazije Vahidin Ramićević za Infomer navodi da, kada se zaposlio u prosveti, nije mogao ni da zamisli da će đaci u školu donositi noževe i da bi u školi moglo ovako nešto da se dogodi.

- Sukob među dvojicom učenika trajao je neko vreme i mi smo uradili sve da se njih dvojica pomire. Psiholozi i pedagozi su radili sa njima, u novembru su se oni čak i pomirili. Zaista smo učinili sve što je bilo po protokolu da ne dođe do psihičkog, a kamoli fizičkog nasilja. Međutim, očigledno je sa namerom jedan od đaka došao u školu sa nekakvim sečivom, zapravo nekakvim manjim nožem. Hvala Bogu da je dečak koji je zadobio ubod u stabilnom stanju. On je u pratnji oca otišao u novopazarsku bolnicu, dok je dečak koji je nasrnuo na njega takođe u pratnji roditelja dao iskaz pred tužiocem. Odmah nakon incidenta preduzeli smo sve zakonom propisane mere - navodi Ramićević.

Đaci u strahu

Kako ističe direktor tutinske Gimnazije, nakon incidenta je u školi zavladao strah, zbog čega će uraditi sve da ova obrazovna ustanova postane bezbedno mesto, kako i dolikuje.

- Naša škola ima 498 đaka i trudiću se da svi oni budu bezbedni, da nam se nikada više ne ponovi ovakav incident. Pratićemo protokol Ministarstva prosvete i čvrsto ćemo se uhvatiti u koštac da iskorenimo nasilje - kazao je direktor Gimnazije, koji je sa nama razgovarao dok je putovao ka novopazarskoj Opštoj bolnici kako bi obišao povređenog učenika.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile lala

pre 1 godinu

Televizija i ulica utiču puno jače, na decu, od škole i roditelja. Mora se u društvu zauzeti nulta tolerancija prema kriminalu. Ovo što sredstva inf. promovišu kriminal i prostituciju treba sankcionisati. Zakone pooštriti strašno, život u zatvoru učiniti nesnosni za sve koji su osuđeni na više od 1(jedne) godine zatvora, doživotne Zatvorenik trajno zabetonirati u betonske ćelije. A mi se hvalimo kako imamo zatvore klase hotela "B" kategorije.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija