• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

06.05.2023

15:47

STRAŠNO! Ubica iz Mladenovca kopirao masakr iz škole na Vračaru?

Informer

Društvo

STRAŠNO! Ubica iz Mladenovca kopirao masakr iz škole na Vračaru?

Podeli vest

Klinički psiholog Branka Kordić izjavila je danas da je slučaj iz Mladenovca rezultat kopiranja monstrouznog ponašanja dečaka ubice iz beogradske škole.

Klinički psiholog Branka Kordić izjavila je danas da je slučaj iz Mladenovca rezultat kopiranja monstrouznog ponašanja dečaka ubice iz beogradske škole.

- Kada se desi neki užas i to dobije veliku pažnju javnosti i okoline onda se to ponašanje kopira, a ovo je posledica i jako je važno samo da ne bude više - kaže Kordićeva.

Foto: printscreen/RTS

Prema njenim rečima, udruženja školskih psihologa Amerike našla su faktore da su to ranjiva deca koja nemaju veru u sebe u smislu da su voljeni i da jako burno reaguju na svaki znak odbacivanja.

- Ali na to ranjivo tle čak i takvo, za stvari koje se možda drugima čine nebitnim one jesu značajne", dodala je Kordić.

Kaznio one koji su ga povredili

Prema njenim rečima, činjenica da je imao spisak đaka koje želi da ubije govori o njegovom osvetničkom pohodu i nameri da kazni one koji su ga povredili.

- Ne znamo da li je u pitanju neki poremećaj, stvarno verujem da u porodici dobijamo nekako prva saznanja o sebi i svetu oko sebe - objasnila je ona.

Kako je istakla, teško je reći da li su deca u tom dobu svesna svojih postupaka i da deca nemaju svest da je smrt trajna, da se tek oko jedanaeste godine se stvara taj pojam.

- Čin odgovornosti, on nema ni zakonski, tako da je teško poverovati da je znao šta radi, da je imao svest o tome, naravno, ako je u pitanju neki mentalni poremećaj onda tek, to je bila jedna osvetnička ekspedicija- rekla dr Kordić.

Foto: Predrag Milosavljević

Porodice ostale bez najmilijih

Prema njenim rečima deca svedoci pucnjave mogu da prevaziđu ovu tragediju psihoterapijom.

- Postoji savetodavni rad u krizi, ovo je bila ogromna tragedija, to je bio traumatski doživljaj čak i za one koji nisu ništa videli, ali su čuli, čak i za one koji znaju šta se dogodilo, a nisu videli-  rekla je Kordićeva.

Podsetimo, u sredu u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru đak ove škole Kosta K. (13) ubio je osmoro đaka škole i portira koji je radio kao obezbeđenje, a više njih ranio. Samo dva dana kasnije, u krvavom piru Uroš Blažić (21) u selima oko Mladenovca ubio je osmoro i ranio 14 osoba.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
robijaće Vučićev kartel i Roša

pre 1 godinu

Kako je sistem sprečio osobu od ranije poznatu policiji da ubija srpsku decu? Nikako, jer vas je boleo kurac za srpsku decu.Bitne su vam samo pare.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija