• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.03.2024

18:02

Zvanice pozdravili Damnjanović i Sotirovski: U Nišu otvorena Područna jedinica Agencije za borbu protiv korupcije

Agencija za borbu protiv korupcije

Društvo

Zvanice pozdravili Damnjanović i Sotirovski: U Nišu otvorena Područna jedinica Agencije za borbu protiv korupcije

Podeli vest

U Nišu, u Ulici generala Milojka Lešjanina 26, zvanično je, posle Kragujevca, otvorena druga Područna jedinica Agencije za borbu protiv korupcije van sedišta u Beogradu.

Prisutne goste i zvanice pozdravili su direktor Dejan Damnjanović i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, i izrazili zadovoljstvo mogućnošću približavanja nadležnosti Agencije javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima Nišavskog upravnog okruga.

- Otvaranje Područne jedinice Agencije za sprečavanje korupcije okupilo nas je danas kako bismo ozvaničili ovaj poseban trenutak koji simbolizuje zajedništvo, saradnju i postizanje željenog uspeha u prevenciji korupcije. Nastojimo da se bolje povežemo, da razmenimo ideje i iskustva, i da posvećeno radimo na unapređenju našeg društva i boljoj budućnosti svih nas - naglasio je direktor Damnjanović.

Foto: Shutterstock

 

Gradonačelnica Sotirovski je istakla da svaki institucionalni iskorak iz Beograda prema gradovima u drugim delovima Srbije predstavlja svojevrsno ohrabrenje građanima o jednakim mogućnostima i šansama za razvoj i napredovanje.

U Nišu postoje dve veoma važne institucije - Agencija za sprečavanje korupcije i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koje, navela je Sotirovski, podsećaju ili opominju i u službi su zakonitosti, javnosti i jačanja demokratskih potencijala društva u celini.

U okviru protokola tog dana, delegacija Agencije posetila je jedan od najznajnijih spomenika srpske istorije "Ćele kulu", a u parku na Trgu Kralja Aleksandra zasađeno je stablo prijateljstva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija