• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

24.05.2024

09:21

Šok! Ovo su rezultati testiranja osmaka u jednoj osnovnoj školi: Od 110 učenika, 40 nije znalo celu azbuku

Informer

Društvo

Šok! Ovo su rezultati testiranja osmaka u jednoj osnovnoj školi: Od 110 učenika, 40 nije znalo celu azbuku

Podeli vest

Razvoj dece danas više nije isti kao nekada i sve je veći broj dece koja imaju odstupanja u razvoju! Deca danas su manje sposobna nego ranije, slabije uče, nedovoljno su aktivna, umesto za istinskim vrednostima, većina juri lajkove.

Mnogi mališani krenu u prvi razred nedovoljno razvijenog govora. Mnogi ne znaju da vežu pertlu, drže olovku, nacrtaju nešto...

Ima i dece starijeg uzrasta koja sve više vremena provode uz računar i internet, hrane se nezdravo, piju energetska pića, neće da učestvuju na časovima fizičkog vaspitanja, a sve ih manje zanima škola i učenje.

Iznenađuje i to što čak ima i učenika osmog razreda koji ne znaju sva slova azbuke.

- Iz izvora kome verujem dobio sam informaciju da je direktorka jedne beogradske osnovne škole testirala učenike osmog razreda na sledeći način: svako je trebalo da napiše azbuku štampanim i pisanim slovima - napisao je na svom Fejsbuk nalogu pisac za decu Bojan Ljubenović.

Naveo je da od 110 testiranih učenika čak 40 nije ispunilo zadatak.

- Nekome je falilo pet slova nekome manje itd. Da pojasnim, nisu znali da napišu svih 30 slova azbuke. Osmi razred. Čestitam svima nama kao društvu - naveo je Ljubenović.

Jedna korisnica upitala je šta bi tek bilo da su testirali roditelje.

- Profesori gimnazija kazu da je slična situacija i kod njih! - navodi se u jednom od komentara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija