• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Republika

28.05.2024

14:03

Srpska deca preživela horor u Budvi: Albanci ih brutalno vređali, upadali im u sobe, pretili...

Public

Društvo

Srpska deca preživela horor u Budvi: Albanci ih brutalno vređali, upadali im u sobe, pretili...

Podeli vest

Mladi fudbaleri, tačnije dečaci dva beogradska kluba, preživeli su pravu turturu na međunarodnom takmičenju "Trofej Budva", jer su ih u hotelu Park u ovom gradu, gde su bili smešteni, napali mladi Albanci iz kluba Donbosko AFC.

Decu iz Srbije, uzrasta od osam do 12 godina, taj dan i noć su konastantno napadali četiri godine stariji albanski tinejdžeri tako što su im usred noći upadali u sobe, bacali u njih petarde, pretili, vređali, upućivali najgore psovke i pogrde na račun Srba, pokazivali dvoglavog orla...

Jedan od roditelja kaže da je najgore od svega, što ni hotel ni organizatori turnira, nisu gotovo ništa uradili da spreče divljanje mladih Albanaca, koji nisu prezali ni od toga da usred noći upadaju u sobe ženskih i dosta od njih starijih članova srpske delagcije...

- Prvo veče, u petak, deci su upadali u sobe do četiri ujutru. Kada je dara prevršila meru, recepcionar je mlade napadače bio prinuđen da zaključa. Međutim, oni su počeli posle toga da iskaču kroz prozore i da nastavljaju po starom. Nismo znali šta nas je snašlo - priča za Republiku jedan od roditelja, koji je pratio svoje dete na turnir. 

- Šta da vam pričam, kad su ženi, članu delegacije, tri puta u toku noći, upadali u sobu - priča sav frapiran ovaj roditelj i kaže da su odmah u subotu sve ove incidente prijavili i organizatoru Trofeja Budva i hotelu, ali da niko ništa nije preduzeo.

Dečaci iz Srbije nisu mogli da provedu mirno ni noć, jer su se ponovo našli na meti podivljalih Albanaca.

- Ponovila se sve i po noći. Upadi u sobe, jeziva vređanja, prevashodno na nacionalnoj osnovi, da čovek ne poveruje da tako nešto deca uopšte mogu da izgovore i urade. Jedva smo čekali svi da se vratimo, više nam ni rezultat nije bio važan, bilo je samo da odradimo i da idemo kući...

Direktorka jednog od dva omladinska kluba je potvrdio naša saznanja.

Tamo sam ja bio, istina je da je došlo do verbalnog obračuna. Ti, tinejdzeri su našima upućivali ružne reči i pokazivali su im dvoglavog orla…Nakon toga došao je njihov trener i popričao sa nama i nakon toga više ništa nije bilo…Istina je da su lupali našima na prozr, ali nisu ulazili u sobe. Koliko sam čuo prema Mungosima su bili gori, ali ne znam šta su im radili - rekao je on za naš portal.

Nakon toga stupili smo u kontakt sa sekretarom drugog kluba koji nije bio preterano raspoložen za razgovor.

Mi kao klub nemamo nikakav komentar ni negativnu konotaciju na sami događaj, to je stvar turnira i organizatora - rekao je sekretar tog kluba.

Posle ovakog incidenta, pokušali smo da stupimo u kontakt i sa organizatorom "Trofeja Budva", ali nam se na telefon javio čovek, koji je odmah kada je čuo pitanje, postao veoma neprijatan.

- Nije se ništa dogodilo, to su špekulacije - najpre je rekao, a kada smo ga pitali "šta su špekulacije" kad kompletno pitanje nije ni čuo, rekao nam je da ga više ne zovemo.

U hotelu "Park" nezvanično nam je rečeno da je bilo "incidenata", ali i da za zvaničan odgovor pošaljemo mejl.

To smo i uradili i sad čekamo odgovore na pitanja, između ostalog, kako su dozvoli da neki gosti maltretiraju druge i to usred noći i kako zlostavljači, makar to bila i deca, nisu momentalno izbačeni iz hotela. Jer naglašavamo, u bilo kom hotelu u svetu, bilo koga popreko da pogledate, ne daj bože vređate ili upadate u sobu, istog trenutka bi vam bilo otkazano gostoprimstvo i oduzeto pravo da više ikad u njega uđete.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!
ŠAH-MAT

Kakav potez! Svi poludeli zbog odluke Putina i Kima! Amerika i saveznici gore, ovako nešto dosad nisu doživeli!

SAD, Južna Koreja i Japan najoštrije osuđuju produbljivanje vojne saradnje između Pjongjanga i Moskve, uključujući kontinuirani transfer oružja iz Severne Koreje u Rusiju, čime se produžava rat u Ukrajini, krši više rezolucija Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i ugrožavaju stabilnost i u severoistočnoj Aziji i Evropi, saopštio je Stejt department.

01.07.2024

05:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija