• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2024

09:52

"Od vašaka može lepo da se živi" Svetlanin biznis retko bi ko radio: Trebi vaške i ima pune ruke posla!

Printskrin video

Društvo

"Od vašaka može lepo da se živi" Svetlanin biznis retko bi ko radio: Trebi vaške i ima pune ruke posla!

Podeli vest

Ima posla ko hoće da radi, kažu ljudi

Svetlana Vorkapić koja u Beogradu vodi frizerski salon za trebljenje vašaka i gnjida kaže da ima posla tokom cele godine.

Ima vašaka tokom cele godine, epidemije nema. Ima i odraslih, dobiju od dece. U vrtićima gledaju decu pa jave roditeljima, u školama to ne rade - kaže Svetlana.

Otkud joj ta biznis ideja?

Na to pitanje odgovara kratko i jasno: Ukrala!

- Naime, radila sam u jednom salonu neko vreme jer sam frizer, a to nekako vaške i frizerski posao... tu je... i kako se sa gazdom nekako nisam našla, prijatelj mi je pomogao i otvorila sam salon. U svetu to nije ništa novo, takvih salona za trebljenje vaški i gnjida ima na svakom koraku - priča Svetlana na šta je voditeljka i sama podsetila da smo svi mi imali vaške kao deca u odeljenju posebno kad se ode na rekreativnu, ali tad su tu bile mama, komšinica, baka.

Foto: Printskrin video

 

- Jeste, bile su tu i mama i baka, tetke, strine, znale su to... Nekad su mame radile do 3 sata, pa kad dođu kući mogle su da se posvete deci i vaške da srede, a danas kad rade do 5-6 i kad dođe kući, samo joj još vaške fale i onda je jednostavnije da dođu kod mene - iskrena je Svetlana.

Ona jepokazala i svoje, kako veli, oružje u borbi protiv vašaka, a tu je i njena biljna emulzija koja joj olakšava rad.

- Tretman traje od pola sata do sat, naprska se, totalno je prirodna, iščešlja se jednim pa drugim češljićem i ostavi se da se osuši a uglavnom se dolazi dvaput osim "ako nađemo jednu vaškicu i tri gnjidice onda je to samo jednom - dodaje ona.

Foto: Printskrin video

 

Petrolej, nikako!

Svetlana kaže da petrolej nikako ne treba koristiti to je jako opasno, a ako se koriste šamponi iz apoteka obavezno strogo slediti uputstvo, drugo ne bi ništa preporučila.

- Da ne budem bezobrazna prema mamama, danas deca imaju prava pa neće ni da se češljaju pa se dete češlja samo, ostane čupavo a ispod tog čupavog - vaške. I nije svaki svrab vaška - dete se počeše po glavi jer se oznojilo ali roditelj s vremena na vreme treba da pogleda. I najvažnije, treba biti zahvalan kad roditelj pošalje u grupu da njegovo dete ima vaške a ne osuđivati i ismejavati ga pa on iz najbolje namere na kraju ispadne "kilav"- priča Svetlana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija