• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.06.2024

14:58

On Užičanima "radi o glavi": Mladi Filipinac jedan je od najomiljenijih frizera u gradu na Đetinji (FOTO)

RINA

Društvo

On Užičanima "radi o glavi": Mladi Filipinac jedan je od najomiljenijih frizera u gradu na Đetinji (FOTO)

Podeli vest

Jedan običan dolazak na šišanje kod poznatog užičkog frizera Nemanje Tarića, promenilo je život mladom Filipincu, ali i frizure mnogima u gradu na Đetinji.

Ian Dimaunahan već sedam meseci radi kao frizer u Užicu, a vrlo brzo postao je omiljen među svojim novim kolegama i sugrađanima.

- On je došao jedne subote da se ošiša, pričali smo pomalo na engleskom jeziku i onda sa shvatio da je on zapravo po profesiji frizer i pokazao mi je slike svojih radova. Onda sam mu ponudio da zamenimo mesta i da on mene ošiša i obrije i tada sam shvatio da zaista to zna da radi. Potom smo se lako dogovorili da kad mu istekne ugovor u jednoj fabrici u kojoj je radio da pređe kod nas. Bilo je malo skeptičnih pogleda prema njemu na samom početku, ali  svi su ga vrlo brzo prihvatili i zavoleli, odličan je frizer ali i kao čovek - kaže vlasnik salona Nemanja.

I Ian se lako navikao na gostoprimljivost i lepu narav Užičana i kaže da nema nameru da napušta ovaj srpski grad, u kojem je pre neki dan proslavio i svoj rođendan.

- Srbija i Užice su zaista fantastični, ne može da se porede ni sa jednom zemljom u kojoj sam ranije bio. Ovde se zaista osećam kao kod kuće. Srećan sam i što radim posao koji volim. Najvažnije mi je da je mušterija zadovoljna, da ono što oni požele kad je u pitanju frizura to i dobiju - kaže mladi Filipinac.

Dodaje da mu je na samom početku jezik predstavljao problem, ali da je uz svoje kolege i mušterije naučio pomalo da priča i srpski, ali da planira da uči još.

- Naučio sam da se oko frizura dogovorimo na srpskom, onda neke osnovne stvari poput dobar dan, kako ste, doviđenja... Planiram da još dodatno učim i lakše komuniciram, jer za sada odavde iz Užica ne planiram da idem. Sviđa mi se i srpska kuhinja, toliko je drugačija od naše, ali ono što opet moram da naglasim jesu srdačni i dobri ljudi. To se zaista retko viđa u svetu - kaže Ian.

Da je Filipinac postao jedan od omiljenih frizera u Užicu govori i to da mnogi koji dolaze u salon, traže da ih šiša upravo Ian.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17