• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.07.2024

14:57

Stiže stravično nevreme! Meteorolog otkriva: Hladan front juriša ka Srbiji, evo da li se očekuje superćelijska oluja

Ivan Ristić/Facebook/Printscreen/shutterstock

Društvo

Stiže stravično nevreme! Meteorolog otkriva: Hladan front juriša ka Srbiji, evo da li se očekuje superćelijska oluja

Podeli vest

Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti veliku količinu padavina.

Usled priliva toplog vazduha sa severa Afrike, u Srbiji se danas očekuju tropske vrućine, a živa u termometru će dostići 37 stepeni. Od večeras nam stižu grmljavinski oblaci i donose veliku količinu kiše, a u pojedinim delovima zemlje očekuje se i do 80 mm kiše. Meteorolog amater, Ivan Ristić, upozorava da je neophodno pratiti sva upozorenja RHMZ-a.

- Uticaj hladnog fronta sa severozapada usloviće naoblačenje, koje će doneti pljuskove i kišu praćene grmljavinom i pojačani severozapadnim vetrom. Usled sudara vreme Afrike i svežeg Atlantika na liniji fronta mogu se razviti nepogode. Hladni talas trajaće od utorka 2. jula, pa sve do petka, 5. jula. Najviša temperatura ići će od 23 stepena Celzijusovih do 28 stepeni, biće nestabilno sa dosta kiše - najavljuje meteorolog Ivan Ristić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

U utorak se nepogode prvo očekuju u južnom Jadranu, gde će biti mnogo gromova i munja. Kasnije tokom popodneva ove nepogode će se preliti i na jug i jugoistok Srbije, ali i na Makedoniju. U Srbiji će najgore biti u utorak i sredu popodne kada se u Šumadiji i delu Braničeva i južnom Banatu očekuje i do 60 mm kiše.

Prema najavi Ristića, superćelijske oluje neće biti.

- Samo hladni front na kome se mogu razviti lokalno nepogode. Oblaci, pojačan severozapadni vetar, kiša i grmljavine stižu u Srbiju u ponedeljak uveče oko 20 časova - ističe Ristić na svom Fejsbuku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Oluje ponovo haraju Srbijom! Ko će ovo da plati?
Društvo

Oluje ponovo haraju Srbijom! Ko će ovo da plati?

Kolubarski okrug, Valjevo i okolina, mačvanski okrug, Kraljevo, Ivanjica, Tutin, Sjenica, Prijepolje, Priboj.... Na žalost, spisak se tu ne završava. Srbija je u poslednjih nekoliko dana ponovo pod uticajem jakog nevremena, praćenog pljuskovima, gradom i vetrom olujne jačine.

01.07.2024

08:00

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija