• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.07.2024

15:11

"S kim si ti, ćero, dete pravila, jadna ti majka!" Trend koji je stigao iz Amerike zaludeo mame i tate u Srbiji: Sada koriste i set za boks

printscreen Twitter

Društvo

"S kim si ti, ćero, dete pravila, jadna ti majka!" Trend koji je stigao iz Amerike zaludeo mame i tate u Srbiji: Sada koriste i set za boks

Podeli vest

Budući roditelji u Srbiji sve češće organizuju gala proslave i žurke na kojima pred brojniim gostima otkrivaju kog je pola beba koju očekuju! Proslave se prave po ugledu na trend koji je zaživeo u Americi, na kojima sve pršti od luksuza. Ali sada su otišli korak dalje, pa koriste i set za boks...

Na društvenoj mreži X pojavio se video-snimak na kome se vidi buduća mama koja na desnoj ruci nosi disk štitnik za sparingovanje, dok budući tata udara svom snakom u njega dve dok se nije rasprštala roze boja što znači da je beba devojčica.

- Novi trend gender reveal: da l će biti dečak/devojčica/udarac u glavu ili stomak - piše u objavi sa video-zapisom koji je objavljen na TikToku i izazvao je lavinu komentara:

- S kim si ti, ćero, dete pravila, jadna ti majka - piše u prvom komentaru, dok u drugom stoji:

- Užasan trend, meni je žao ovog deteta u stomaku.


Preskupe proslave

Kako smo nedavno pisali, ovaj svetski trend stigao je nedavno i kod nas, zavladao među mladim mamama i tatama koji tim povodom priređuju luksuzne proslave kako bi i svojim prijateljima i rodbini otkrili pol bebe. Nije retkost da neki od njih organizuju i profesionalce, koji se bave organizacijom događaja za proslave, kako bi sve delovalo savršeno i skupo počev od keteringa, pića, slatkog stola, muzike, dekoracije, balona, torti i lutki u kostimima bebe.

Pojedini organizuju proslave u krugu porodice, dok ima i onih koji to proslave sa sve muzikom, hranom, dekoracijom, balonima, konfetama, tortama, svečanim odevnim kombinacijama. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

I psiholog Snežana Repac za Informer navodi da je ovo baš jedan od razloga zašto nema nikakve logike da se ovako pompezna proslava pravi kada do kraja trudnoće ima još mnogo vremena.

Kod nas se ništa ne slavi unapre. Oduvek je važio običaj da se ne priča ništa o detetu dok se ne rodi, da se ne govori kada je tačno termin, čisto protiv uroka, da bismo bili sigurni da će biti u redu, a onda slavimo. Deluje pomalo bizarno i čudno slaviti unapred, a sve ovo mi deluje više kao neki ritual. Takođe, iza ovakvog ponašanja krije se potreba da se veliča dete kao statusni simbol. Zapravo se ovde samo komercijalizuje i materijalizuje vrednost koja je zapravo nemerljiva, a to je dete. Sa druge strane, tu su sada i društvene mreže na kojima se sve to objavljuje i sve se dešava pod parolom, što nisam obznanio, to se nije ni desilo - zaključuje Repac.

 
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)
Live TV

Avioni F16 su podvala za Ukrajinu! Kolektivni Zapad ima tajni cilj zbog kog isporučuje zastarelo oružje! (VIDEO)

U Ukrajinu stigao treći Patriot iz Nemačke. Putin dočekao Orbana u Kremlju. Steže se obruč oko Srbije! Šta stoji iza NATO izviđačkih aktivnosti u našoj zemlji. Na ovu i druge važne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su Svetislav Lutovac, stručnjak za bezbednost i kontraterorizam i pukovnik Milorad Đošić. Uživo u program putem vajber uključenja javio se novinar i ratni reporter Igor Damnjanović koji je komentarisao trenutnu situaciju na ukrajinskom frontu. Politikolog Andrea Lović javio se uživo u program gde je komentarisao situaciju u Velikoj Britaniji nakon pobede laburista na izborima.

05.07.2024

19:52

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija